Turun kaupungin Yli-Maarian yhtenäiskoulussa ja Turun ammatti-instituutissa on molemmissa todettu yksi koronatartunta. Altistuneisiin on oltu yhteydessä ja annettu lisäohjeita. Turun kaupunki muistuttaa samalla huolehtimaan turvallisuudesta ja hygieniasta.

Turun ammatti-instituutissa on todettu koronavirustartunta

Turun ammatti-instituutissa Ruiskadun kampuksella on todettu koronavirustartunta 1.10. Tartuntatautiviranomaiset ovat olleet yhteydessä altistuneisiin sekä antaneet ohjeet karanteenista ja jatkotoimista.

Altistuneita on Ruiskadun kampuksella, Lemminkäisenkadun koulutalossa ja Aninkaisten koulutalossa.

Yli-Maarian koulussa todettu koronavirustartunta

Yli-Maarian koulua käyvällä lapsella on todettu koronavirustartunta 3.10. Koulussa altistuneiden lähikontakteihin eli oppilaiden perheisiin ja koulun työntekijöihin on otettu yhteyttä, ja he ovat saaneet jatkoa varten toimenpideohjeet puhelimitse ja Wilman kautta. Kaikki altistuneet lapset ja työntekijät on kartoitettu, ohjeistettu karanteeniin liittyen ja ohjattu karanteeniin.

Karanteeniin ohjatuille oppilaille ja heidän huoltajilleen on lähetetty Wilmassa ohjeet, kuinka opiskelu ja läksyt hoituvat karanteeniaikana. Jos huoltajaan ei ole oltu yhteydessä, lapsi voi mennä kouluun normaalisti.

Tärkeää hakeutua ajoissa koronatestiin!

Koronavirukseen sopivissa infektio-oireissa koronatesti on aina aiheellinen. Koronan oireet kouluikäisillä lapsilla ja nuorilla voivat olla hyvin lieviä ja myös vatsaoireita esiintyy. Kouluun ei saa mennä oireisena, ei vaikka oireet olisivat lievät.
Koronatilanteen vuoksi Turun kouluissa noudatetaan tehostettuja hygieniakäytäntöjä.

- Jokaisen pitää viimeistään nyt noudattaa koronan varotoimia: käyttää maskia THL:n ohjeiden mukaisesti, huolehtia turvaväleistä ja käsihygieniasta. Koronaepidemia kiihtyy koko maassa, ja siksi on äärimmäisen tärkeää noudattaa annettuja ohjeita. Lisäksi lievissäkin oireissa on syytä hakeutua koronatestiin, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi muistuttaa.

Koronainfektion oireet

Koronainfektion oireet voivat esiintyä joko yksinään tai erilaisissa yhdistelmissä. Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi kurkkukipu, nuha, lihas- tai päänsärky, ripuli, pahoinvointi, haju- ja makuaistin menetys, yskä, kuume, hengenahdistus.

Koronavirusta ei voi erottaa muista tavallisista infektioista ilman koronatestiä. Koronatestiin saa lähetteen soittamalla koronaneuvontapuhelimeen. Aikuiset opiskelijat voivat tehdä Omaolossa oirearvion.
Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon koronaneuvontapuhelin p. 02 266 2012 (arkisin maanantaista torstaihin klo 8-15 ja perjantaisin klo 8-12).