Järjestöt tarjoavat apua sekä tukea lapsille, nuorille ja lapsiperheille korona-aikana. Alta löytyy vinkkejä ja yhteistietoja mihin ottaa yhteyttä, jos on avuntarve.

Lisätietoja avusta nuorille:

https://www.turku.fi/nuoret-korona

Ajatus korona-arjesta ja etäkoulusta saattaa uuvuttaa tai kiristää hermoja. Ehkä tilanne kotona mietityttää tai kaipaat hengähdystaukoa ja tilaisuutta päästä juttelemaan jollekin ulkopuoliselle.

Järjestöissä työskentelee lasten, nuorten ja lapsiperheiden parissa kokenut joukko ammattilaisia ja apua ja neuvoja niin pieniin kuin suuriin ongelmiin saa luottamuksellisesti, maksutta ja matalalla kynnyksellä. Haasteet voivat liittyä esimerkiksi vanhemmuuteen, pikkulapsiajan tai murrosiän tuomiin haasteisiin, eroon, lähisuhdeväkivaltaan tai mielenterveys- ja päihdekuntoutujan rinnalla elämiseen.

Voit varata aikoja neuvontaan, ohjaukseen ja keskusteluapuun suoraan sähköisen ajanvarauksen kautta www.perhelinja.fi. Myös etäyhteys onnistuu ja ilta-ajat ovat sovitusti mahdollisia. Järjestöissä on myös monenlaista muuta apua tarjolla, joten tarvittaessa voit olla yhteydessä koordinaattori Sanna Jokiseen, puh. 044 5355 140, sanna.jokinen@vslj.fi tai soittamalla numeroon 044 5355 400. Numeroista tavoittaa parhaiten arkisin, klo 8–16 välillä.

Ongelmien kanssa ei tarvitse jäädä yksin, ota rohkeasti yhteyttä!  

Etänä tukea tarjoavat myös: