Kiinnostaisiko palvelu, josta voi kurkata kätevästi, mitä kaupungissa tapahtuu tänään? Tai ehkä miten työllisyysaste vaihtelee postinumeroalueittain tai mikä on päivän koronatilanne? Muun muassa näitä asioita on ehdotettu alueellisen tiedon alustalle, jota kaupunki valmistelee yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Äänestä omaa suosikkiasi!

Aikataulu

8.-26.10. Yleisöäänestys kerrokantasi.turku.fi-palvelussa
27.10. Voittajien julkistus SHIFT Business Festivalin päätapahtumassa
28.10. Voittajien esittely SHIFTissä Turun kaupungin virtuaaliosastolla

Turun kaupunki on avaamassa lisää alueellista tietoa verkkoon. Ideoita esitettävän tiedon valintaan ja sen esittämistapaan haettiin Turku Citizen Dashboard Hackathon -haasteella, joka lanseerattiin SHIFT Business Festivaalissa. Haaste toteutetaan osana Smart and Wise Turku -kärkihanketta, jonka yksi keskeisistä tavoitteista on luoda kaupunkilaisille lisäedellytyksiä hyödyntää kaupungin tuottamaa dataa.

Haasteessa osallistujia pyydettiin innovoimaan uutta avoimen datan palvelua, joka sisältäisi juuri ne tiedot, joita asukkaat, alueen yritykset ja muut toimijat pitävät tärkeimpinä. Tiedon pitää olla sujuvasti hyödynnettävissä, joten ratkaisut ottavat kantaa myös siihen, miten dataa kannattaa esittää ja visualisoida.

Äänestä suosikkiasi haasteella saaduista tietoalustaehdotuksista

Nyt kutsumme kaikki äänestämään suosikkiaan kolmesta tietoalustan vaihtoehdosta: Turkkuses, Meow ja Åboard.

Äänestyksen tulos julkistetaan SHIFT Business Festivalin päätapahtumassa 28.10.2020. Äänestyksen voittaja saa 10 000 €, minkä lisäksi kaupungin tavoitteena on lähteä kehittämään voittajaideaa yhdessä voittajan kanssa.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kahdeksan hienoa palkintoa:

  • Turun Kaupunginteatterin kahden hengen lippulahjakortti teatterin syksyn omiin esityksiin
  • Turun museokeskuksen vuosikortti
  • Viisi kappaletta kahden liikuntapalvelulipun pakettia
  • Turun filharmonisen orkesterin neljän levyn Segerstam/Brahms-paketti

Äänestyksen laadun varmistamiseksi äänestäjän tunnistautuminen Kerro kantasi -palveluun vaaditaan ja äänestää voi vain kerran.

Tutustu kaikkiin kolmeen ratkaisuun ja äänestä suosikkiasi viimeistään 26.10. sivuilla: kerrokantasi.turku.fi/dashboard