Impivaaran uimahallissa huomioidaan aina Aleksis Kiven päivä, sillä niin uimahalli kuin sitä ympäröivä aluekin on nimetty Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -klassikkoteoksen aihepiirin mukaan. Myös uimahallin tilat ovat saaneet nimensä teoksen henkilöhahmoista ja paikoista. Tänä vuonna kisataan runoissa ja lasten tavukisassa.

Runokisa Facebookissa

Tänä vuonna Seitsemän veljeksen ilmestymisen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi runoillaan.  Lyhyet Impivaaran uimahalliaiheiset runot pyydetään kirjoittamaan Impivaaran uimahallin Facebook-sivulla kisajulkaisuun kommentteina. Kaikkien runon sunnuntaina 11.10. klo 10 mennessä kirjoittaneiden kesken arvotaan ranneke 10 kerran sisäänpääsylatauksella. Voittaja saa valita haluamansa latauksen.

Tavukisa hallissa

Lapset ja lapsenmieliset voivat osallistua uimahallissa kisaan, jossa etsitään tavuja. Tavut on piilotettu allastiloissa oleviin kuviin. Tavut löytyvät tässä järjestyksessä: kylmäallas, kahluuallas, opetusallas, monitoimiallas ja hyppyallas. Yhdistämällä tavut saa vastauksen kysymykseen: Mitkä olivat Seitsemän veljesten koirien nimet. Oikein vastanneiden kesken arvotaan ranneke 10 kerran lasten sisäänpääsylatauksella. Vastauslappuja saa uimahallin kassalta. Arvonnat suoritetaan maanantaina 12.10. ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti!

Seitsemän veljestä Impivaaran nimissä

Impivaaran uimahallin suurin allas eli 50 metrin allas on saanut nimensä Seitsemän veljestä -teoksen tärkeimmän naishahmon, Venlan, mukaan. Muiden altaiden nimet ovat veljessarjan mukaan: Juhani (25 metrin allas), Tuomas (hyppyallas), Aapo (monitoimiallas), Simeoni (perheallas), Timo (opetusallas), Lauri (kahluuallas) ja Eero (kylmäallas).

Kuntosalien nimet tulevat Seitsemän veljeksen paikannimistä: Jukola, Toukola ja Männistö. Liikuntasalin nimi on Kekkuri. Kokoustila on Hiidenkivi ja tilaussaunaosasto Tammisto. Uimahallin kahvilan nimi on Otava.