26 vuotta sitten uudella ruotsinkielisellä kirjallisuustapahtumalla oli ensi-ilta Turussa. Silloinen kulttuurisihteeri Christel Holmström käynnisti joka syksy toistuvan neljän illan sarjan kirjailijatapaamisia. Heti alusta asti sarjasta piti niin yleisö kuin vieraat, ja nopeasti se sai myös hyvän maineen kirjailijoiden keskuudessa Ruotsissa.

Tänä vuonna kirjailijasarja pidetään niin etänä kuin Åbo Svenska Teaterilla kahvila Tiljanissa koronatilanteen takia. Sarjan voi siis katsoa, vaikka ei pystyisikään tulemaan paikalle. Tarjoamme rajoitetulle määrälle yleisöä mahdollisuuden tulla seuraamaan iltaa myös paikan päältä.

Kirjailijavieraista osa osallistuu etänä ja osa paikan päältä. Etänä osallistuvat kirjailijat näytetään isolla kankaalla verkossa ja ÅST:n kahvilassa. Kirjailijoista Adrian Perera, Michaela von Kügelgen ja Peter Sandström osallistuvat paikan päältä kahvilasta.

Vuoden 2020 kirjailijavieraat:

13.10.  
Adrian Perera, Turku
Johanna Boholm, Ahvenanmaa

21.10.    
Marit Kapla, Ruotsi

24.11.
Michaela von Kügelgen, Helsinki
Peter Sandström, Turku

3.12.  
Anna Järvinen + duomuusikko

Illat alkavat kello 18.30 ja kahvila Tiljan avautuu kello 18.00. Ennakkoilmoittautuminen lipunmyyntiin, puh. 02 277 7377 tai biljetter@abosvenskateater.fi.  Etänä iltoja voi seurata Kultur i Åbo Facebook-sivujen kautta Facebook-livessä.

Kirjailijasarja toteutetaan yhteistyössä Turun vapaa-aikatoimialan, Turun kaupunginkirjaston, Åbolands litteraturföreningin, Åbo Akademin, Kansallinen Kirjakauppan ja Åbo Svenska Teaterin kanssa.