Koronapandemia jatkaa kiihtymistään myös Varsinais-Suomessa. Koronavirustartuntoja todetaan tällä hetkellä eniten nuorilla aikuisilla. Tartunnanlähteet ovat myös edelleen suurelta osin jäljitettävissä.

Turun kaupungin yksiköissä todetut koronavirustartunnat

Turun kaupungin Syvälahden koulussa on todettu sunnuntaina 11.10. yhdellä henkilöllä koronavirustartunta. Koulussa altistuneisiin oppilaisiin ja henkilökunnan jäseniin on oltu yhteydessä Wilman kautta sekä puhelimitse. Lisäksi Turun kaupungin tartuntatautien valvonta antaa karanteeniin liittyvät toimenpideohjeet altistuneille puhelimitse. 

Suomalais-venäläisen päiväkoti Miska-talon kannatusyhdistys ry:n päiväkoti Miska-talossa on todettu koronavirustartunta 11.10. Päiväkodissa on kirjoilla noin 30 lasta. Koko henkilökunta ja lapset ovat karanteenissa. Kaikkiin huoltajiin ja henkilökunnan jäseniin on oltu yhteydessä, ja heidät on ohjeistettu tartuntatautien valvonnasta.

Koronatilanteen vuoksi Turun kouluissa noudatetaan tehostettuja hygieniakäytäntöjä.

Päiväkoteihin suositellaan maskeja huoltajille

Turun päiväkoteihin suositellaan myös maskien käyttöä lasten huoltajille lapsia tuotaessa ja hakiessa. Päiväkotien eteiset ovat usein ahtaat, eikä niissä pystytä pitämään turvavälejä.  Sivistystoimiala suosittaakin nykyisen koronatilanteen huomioiden vanhemmille maskin käyttöä päiväkodissa lapsen vienti- ja hakutilanteissa.

Vähävaraisille tarkoitettuja maksuttomia kangasmaskeja on jaettu ja jaetaan kauppakeskus Skanssin Monitorissa tiistaista 13.10. alkaen. Monitori sijaitsee Skanssin kauppakeskuksen toisessa kerroksessa Itäparkin päädyssä, Intersportin myymälää vastapäätä. Skanssin Monitori on avoinna arkisin kello 12–18.

Kangasmaskeja jaetaan kaksi kappaletta jokaiselle niitä tarvitsevalle. Tarkemmat tiedot vähävaraisten maskijaosta löytyvät osoitteesta turku.fi/maskijako.

Lue koko kaupungin tiedote

Turun kaupungin koronakoontitiedote: Skopjen koneessa runsaasti tartuntoja, kaupungin tilaisuuksissa noudatetaan tiukasti turvallisuusohjeita