Koko Turku liikkuu -kampanjassa kerättiin 8 800 hyvänolontunnetta ja liki 77 500 liikuntakilometriä, joka vastaa noin 542 kierrosta Turun ympäri.

Lisätietoja:

 

Kampanjaan osallistui 219 yksityishenkilöä ja 33 joukkuetta eri sarjoissa. Nettilaskuriin tallennettiin kilometrejä 2 221 kertaa ja osallistumiskortteja palautettiin 110 kappaletta. Liikuntasuorituksiksi kävivät kaikki liikkumisen muodot hyötyliikunnasta raskaampaan urheiluun.

Koko Turku liikkuu -kampanja järjestettiin neljättä kertaa. Tänä vuonna teemana oli liikunnan aikaansaama huikein tunne ja liikunnan arvo kuntalaisille. Kampanjan tavoitteena oli kerätä hyvänolontunteita Turun asukasluvun verran eli n. 193 000 ja kilometrejä 400 000 eli n. 2 800 kertaa Turun ympäri.

– Vaikka tavoitteesta tänä vuonna jäätiin, turkulaisten liikunnallisista somepäivityksistä ja syyskuun tapahtumista välittyi iloinen tunnelma. Saimme kampanjalla muistutettua arjen liikkumisen mahdollisuuksista ja liikunnan tuomasta hyvästä olosta. Tästä on hyvä jatkaa liikunnallista loppuvuotta, kommentoi projektipäällikkö Johanna Friman.

Sirpa Tammi voitti pääpalkinnon

Kampanjan pääpalkinnon, vuosijäsenyyden ELIXIA-kuntokeskuksessa (arvo n. 900 €) voitti Sirpa Tammi. Tammi kommentoi liikkuvansa monipuolisesti ja pitävänsä niin lenkkeilystä kuin salilla käymisestä. Syyskuussa eniten hyvää mieltä tuoneeksi liikunnaksi hän kertoi testaamansa ELIXIAn ryhmäliikuntatunnin. Tammi on tyytyväinen päästessään jatkamaan tunteja.

Kampanjaan osallistujien kesken arvottiin lisäksi mm. aktiivisuus- ja liikuntarannekkeita. Kouluilla ja päiväkodeilla oli kampanjassa omat sarjansa. Alakoulujen sarjassa arpa suosi Hannunniitun koulua ja yläkoulut/lukiot-sarjassa Nummenpakan koulun 7H-luokkaa. Molemmat voittajatahot saavat palkinnoksi Läntisen tanssin aluekeskuksen vetämän Fortnite-työpajan, joka tarvittaessa voidaan toteuttaa myös striimattuna. Päiväkotisarjassa tavarapalkinnon sai Heinikonkadun päivähoitoyksikkö ja sirkustelupalkinnon Kohmon päivähoitoyksikkö. Erityismaininnan sai Pääskyvuoren esiopetus, joka keräsi huimat 1242 kilometriä.

Käynnissä oli myös some-kilpailu, johon pystyi osallistumaan jakamalla liikuntahetkensä Instagramissa #kokoturkuliikkuu. Some-kilpailuun osallistuneiden kesken arvottiin aktiivisuusrannekkeita. Kaikkiin voittajiin on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä.
 

Koko Turku liikkuu -pääpalkinnon voittaja Sirpa Tammi. Kuva: Elixia

Turku haluaa edistää asukkaiden hyvinvointia

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on Turun kaupungin keskeinen strateginen tavoite. Koko Turku liikkuu on osa kaupunkistrategiasta johdettua Turku tekee hyvää -kokonaisuutta. Turku tekee hyvää tarkoittaa kaikkia niitä tapoja, joilla kaupunki edistää kaupunkilaisten hyvinvointia. Tavoitteita ovat muun muassa pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyyden sekä yksinäisyyden ja syrjäytymisen vähentäminen ja terveisiin elämäntapoihin kannustaminen.

Lisää kampanjasta:

Somessa kampanjoitiin tunnuksella #kokoturkuliikkuu