Rakastettu Cabaret-musikaali nähdään ensimmäisen kerran Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä 4.9. Musikaali tarjoaa yleisölle matkan 30-luvun Berliiniin ja suoraan sen kuumimpaan yökerhoon.

Cabaret

  • ensi-ilta Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä 4.9.2020 klo 19
  • musikaalin kesto on n. 3 h
  • liput 23 - 61 €

Tutustu etukäteen: teatterin yleisön ohjeistus syyskaudelle

Cabaret-musikaalin vahvuus on Kit Kat ensemblen villitsevän show’n ohella sen syvästi koskettava tarina. Turussa musikaali nähdään uusin silmin. Ohjaaja-koreografi Jakob Höglundille ja työryhmälle oli esitystä tehdessä tärkeää, että Kit Kat Clubilla jokainen saa olla sellainen kuin on. Tämä vapaus ja hyvä fiilis näkyy lähes 30 esiintyjän nautittavan notkeassa yhteispelissä. 

On aika herätä

Musikaalin tarina on tunteilla leikittelevä ja veret seisauttava. Jenkkikirjailija Clifford Bradshaw (Olli Rahkonen) saapuu Berliiniin ja rakastuu Kit Kat Clubin kabareetähteen Sally Bowlesiin (Anna Victoria Eriksson). Seremoniamestarin (Miiko Toiviainen) lietsoma juhlahumu päättyy, kun suosiotaan kasvattanut kansallissosialistinen puolue valtaa kaupungin kadut. Uuden sodan uhatessa ihmiset joutuvat valitsemaan puolensa.

Cabaret-musikaalissa nähdään Clifford Bradshawn roolissa Olli Rahkonen ja Sally Bowlesina Anna Victoria Eriksson. Kuvaaja: Otto-Ville Väätäinen.

Vaikka Cabaretin kohtalokas kertomus on vanha, ja palkittu musikaaliversiokin vuodelta 1966, hengittää tarina voimakkaasti tässä hetkessä. Höglundia musikaalissa puhuttelee eniten se, miten ihmiset ummistavat silmänsä ja jatkavat juhlimista kuin unissakävelijät, vaikka maailma heidän ympärillään muuttuu pelottavaan suuntaan. Hänestä musikaalissa on genressään painava sanoma: on aika herätä ja kohdata muutos.

Energiaa esityksestä

Näyttämöllä nähdään 27 näyttelemistä, laulamista ja soittamista rakastavaa esiintyjää. Tarina kulkee ja sykkii valtavalla energialla. Koronan varjostaman ajan keskellä Cabaret-työryhmä haluaa tarjota myös pientä extraa lämpiön puolella ennen esitystä ja väliajalla.

Tutustu yleisön ohjeistukseen ennen vierailua

Turun Kaupunginteatteri on muuttanut käytäntöjänsä viranomaisten ohjeiden pohjalta, jotta teatterikäynti olisi turvallinen. Ohje päivittyy koronavirustilanteen mukana. Yleisömäärä on puolitettu ja lipuissa on joustoa. Teatteri kehottaa katsojia tutustumaan teatterin verkkosivuilla päivittyvään yleisön ohjeistukseen ennen vierailuaan.