Joakim Vilja on työskennellyt Runosmäki-Mullin terveysasemalla valmistumisestaan helmikuusta 2020 lähtien. Turkuun häntä houkutti töihin muun muassa se, että Turun terveyskeskuksessa lääkärien koulutusta suunnittelee päätoiminen opetuslääkäri.

Parasta onnistumisen tunteet

- Kuulin kurssikavereilta hyvää palautetta Runosmäen terveysasemasta. Lisäksi yhtenä asiana hakea juuri Turkuun, oli se että Turussa on erityinen päätoiminen opetuslääkäri suunnittelemassa koulutusta, YEK-lääkäri Joakim Vilja toteaa.

Työssä parasta ovat onnistumisen tunteet, kun huomaa osaavansa jo jonkin asian, joka aiemmin ei sujunut.

Haastavaa puolestaan on Joakimin mukaan ajankäyttö ja oman työjärjestyksen suunnittelu ja erityisesti se, että potilas- ja toimistotyötä on juuri sopivasti.

Monipuolista tukea on tarjolla

Lääkärin työ on itsenäistä ja vaatii kanttia tehdä päätöksiä joskus haastavissakin tilanteissa.

- Toisaalta lääkärinä saan toimia yhteisössä toisten lääkärien ja muiden ammattiryhmien kanssa, eikä kaikkea tarvitsekaan osata ja tietää itse. Olen tosi tyytyväinen siihen, että tukea on tarjolla - nimetty ohjaava lääkäri, konsultaatiotunnit, kouluttajalääkäri ja lähiesimiehen tuki ovat kullanarvoisia. Olen saanut lämpimästi kokea, että tukea saa, kun sitä tarvitsee. On tärkeää osata itse avata suunsa ja kertoa, jos hommat eivät tunnu sujuvan, Joakim Vilja korostaa.

Hän suosittelee Turun terveyskeskusta työpaikkana ehdottomasti muillekin. Joakimin mielestä Turun terveyskeskus tarjoaa nuorille hyvät koulutusmahdollisuudet ja myös hyvät ohjausjärjestelyt.

Tulevaisuuden suunnitelmat?

- Toivon tekeväni terveyskeskustyötä useita vuosia ja viihtyväni tässä työssä jatkossakin edelleen.