Turun Linnanniemen kilpailuun saatiin kaikkiaan 127 ehdotusta Suomesta ja ulkomailta, minkä perusteella Linnanniemi lukeutuu Suomen kaikkien aikojen suosituimpiin aluesuunnittelukohteisiin. Linnanniemen kilpailussa menestyneet työt julkistetaan torstaina 29.10.2020. Julkistamistilaisuuden jälkeen työt esitellään verkossa ja pop up -näyttelyssä, jota täydentää laaja oheisohjelma.

Linnanniemen kilpailun tulosten julkistamistilaisuus lähetetään live-striiminä torstaina 29.10. klo 10–12 Turun kaupungin Facebook-sivuilla ja osoitteessa www.turku.fi/linnanniemi-stream.

Ohjelma

  • Palkintojenjakotilaisuuden avaus / palkintolautakunnan puheenjohtaja, kaupunginjohtaja Minna Arve
  • Kilpailun lähtökohdat ja tavoitteet / kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen, arkkitehti SAFA
  • Kilpailutöiden esittely / Elina Ahdeoja, arkkitehti SAFA, Staffan Lodenius, arkkitehti SAFA ja Jouni Heinänen, maisema-arkkitehti MARK
  • Kilpailun palkittavien, lunastettavien ja kunniamainintojen julkistaminen
  • Kilpailun 1. palkitun ryhmän puheenvuoro
  • Kiitokset ja miten tästä jatketaan / kilpailuasiantuntija Mari Koskinen, arkkitehti SAFA ja kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen

Näyttely ja oheisohjelma

Linnanniemen kilpailutulosten julkistamisen jälkeen 30.10.-15.11. Turun kaupunki järjestää kehittyvää Turun linnan ja matkustajasataman aluetta esittelevän pop up -näyttelyn oheistapahtumineen. Wiklundin korttelissa (Kauppiaskatu 9a, Turku) järjestettävä näyttely esittelee kilpailussa menestyneet työt sekä tutustuttaa Turun museokeskuksen Linnanniemen alueella tekemään nykydokumentointiin. Menestyneet työt ovat kommentoitavissa myös Kerro kantasi -sivuilla.

Nykydokumentointiprojektissa on tallennettu muuttuvan Linnanniemen nykytilaa ja siellä asuvien tai työskentelevien ihmisten ajatuksia ja muistoja. Samanaikaisesti Hupmobile-hankkeessa on laadittu satama-alueen liikenteen yleissuunnitelma, johon näyttelykävijät pääsevät myös tutustumaan. Esillä näyttelyssä on lisäksi Aalto-yliopiston tekemän asukkaiden liikkumistottumuksia ja Turun satama-alueen tulevaisuutta kartoittaneen kyselytutkimuksen tuloksia.

Hieman yli kaksi viikkoa kestävän näyttelyn aikana luvassa on myös oheisohjelmaa:

  • Pop up -näyttelyn ajan Linnanniemeen voi suunnata omatoimiselle naapurustosuunnistukselle, jossa QR-koodeja metsästämällä ja rastilappujen kysymyksiin vastaamalla osallistuu alueella toimivien yritysten ja museoiden tarjoamien palkintojen arvontaan.
  • Marraskuun ensimmäisinä viikonloppuina, 31.10.–1.11., 7.–8.11. ja 14.–15.11. Linnanniemen alueella järjestetään maksuttomia opastettuja kävelykierroksia.
  • Asiantuntijawebinaarit tutustuttavat Linnanniemeen eri näkökulmista 2.11., 4.11., 7.11., 9.11. ja 11.11.

Linnanniemen tapahtumat päivittyvät Turun seudun tapahtumakalenteriin

Lisätiedot Linnanniemen kilpailusivuilta