Turun museokeskus ja Bryggman-instituutti järjestävät luentosarjan sisustusarkkitehtuurista osana Carin Bryggmanin 100-vuotisjuhlavuotta.

Luentosarja

Näyttely

  • Carin Bryggman 100 vuotta -näyttely avoinna 7.3.2021 asti

7.11.2020 klo 13.30
Bryggman-apurahan jako ja saajan esittely

Klo 13.30 Bryggman-apurahan 2020 jako & Apurahan saajat esittäytyvät

Sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin ja professori Erik Bryggmanin rahastosta maksettava apuraha jaetaan joka toinen vuosi Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry:n ja joka toinen vuosi Sisustusarkkitehdit SIO ry:n nuorelle jäsenelle. Vuonna 2020 apuraha myönnetään arkkitehdille tai arkkitehtiryhmälle, joka on ansioitunut luovan arkkitehtuurin alueella.

Klo 14.15 Sisustusarkkitehti Jussi Laine, vuoden 2019 Bryggman-apurahan saaja:
Miljöö ja aika - suunnittelijan velvollisuus

Vuonna 2019 Bryggman-apurahan saanut sisustusarkkitehti Jussi Laine kertoo työskentelyään ohjaavista arvoista. Bryggman apurahan seurauksena syntyi tilan ja huonekaluja käsittävä näyttelykokonaisuus OSAT/PARTS, jonka avulla Laine muistuttaa suunnittelijan velvollisuuksista tässä ajassa. Näyttelyyn syntyi, yhdessä suomalaisten huonekalutoimijoiden kanssa, vaihtoehto nopealle kulutuskulttuurille. Laineelle on tärkeää, että muotoilu kestää aikaa, ja esineet siirtyvät sukupolvelta toiselle. Huonekalukokonaisuus OSAT/PARTS on luento-osallistujien nähtävissä Bryggman-salissa luentosarjan aikana.
Ilmoittaudu luennolle tästä

14.11.2020 klo 13:30
EduCityn sisustus

Sisustusarkkitehti Leena Arola.
Ilmoittaudu luennolle tästä

21.11. 2020 klo 13:30
Turkulaista modernia huonekalu- ja sisustussuunnittelua: Carl-Johan Boman ja Oy Boman Ab

FM Maija Mäkikalli.
Ilmoittaudu luennolle tästä

28.11. 2020 klo 13:30
Sisustaminen on kuin käsialaa – Carin Bryggman ja Lasse Ollinkari sisustusarkkitehdin ammatissa 1940- ja 1950-luvulla
FT Susanna Aaltonen

Luennolla tarkastellaan sisustusarkkitehtuurin syntyä ja historiaa Suomessa 1800-luvun lopulta 1960-luvun alkuun. Katse kohdistetaan erityisesti toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan, jolloin sisustusarkkitehdit vakiinnuttivat asemansa arkkitehdin ammatin rinnalle. Carin Bryggman ja Lasse Ollinkari olivat ensimmäisiä oman sisustusarkkitehtuuritoimiston perustaneita suunnittelijoita. Heidän töidensä kautta avataan näkymiä arjen ympäristöihin: koteihin ja julkisiin tiloihin. Ilmoittaudu luennolle tästä

5.12. 2020 klo 13:30
Arkkitehti Erik Bryggmanin unohtunut ura huonekalusuunnittelijana
FM, lehtori Ulla Seppälä-Kavén

Arkkitehti Erik Bryggman suunnitteli uransa alkuvuosikymmenien aikana satoja huonekaluja sekä yksityisasiakkaille että julkisiin tiloihin. Omiin arkkitehtuurikohteisiin piirretyt huonekalut tekivät rakennuksista kokonaistaideteoksia, joita esiteltiin sekä kotimaisissa että ulkomaisissa lehdissä. Turkuun rakennetut Seurahuone, Kinopalatsi, Sampo-talo ja Ylösnousemuskappeli ovat esimerkkejä Bryggmanille tyypillisestä kokonaisvaltaisesta suunnittelusta. Erik Bryggmanin maine huonekalusuunnittelijana alkoi kuitenkin unohtua, kun hän 1940-luvulla alkoi tehdä yhteistyötä tyttärensä, sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin kanssa.
Ilmoittaudu luennolle tästä

Turvallinen museovierailu

Haluamme tarjota kaikille kävijöille turvallisen museovierailun. Pyydämme kävijöitä huomioimaan koronatilanteeseen liittyvät turvallisuusohjeet ja muistutamme, ettei museoihin pidä mennä, jos on flunssan oireita. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä museovierailulla.