Miltä ilmaston kannalta kestävä elämäntyyli näyttää? Kerro se meille luovasti videolla ja inspiroi muut mukaan. Palkintona kilpailussa yhteensä 2000 euroa.

Taustaa

Turun tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2029. Kaupungin toimilla voidaan vähentää noin puolet alueen päästöistä, mutta loppuihin tarvitaan asukkaat, yhteisöt ja yritykset mukaan! Turku valittiin vuonna 2020 maailman parhaaksi ilmastokaupungiksi keskikokoisten kaupunkien luokassa. Turku on vähentänyt kasvihuonepäästöjään noin puolella vuoden 1990-tasosta.

Lue lisää kaupungin ilmastotyöstä www.turku.fi/hiilineutraaliturku

Linkkejä ja lisätietoa 1.5 asteen elämästä:

 

Turun kaupunki yhdessä Turun nuorisovaltuuston kanssa haastaa sinut jakamaan parhaat arkielämään liittyvät ilmastovinkkisi videotaiteen keinoin!

Tanssi, laula, räppää, lausu, esitä performanssi, tee minielokuva, animaatio tai käytä muuta sinulle sopivaa luovaa tapaa. Vain mielikuvitus on rajana!

Voittajat äänestetään netissä tammi-helmikuussa 2021. Turku on haastanut mukaan kilpailuun myös japanilaisia kaupunkeja. Parhaista videoista tehdään kooste COP26 ilmastokokoukseen. 

1.5 asteen elämällä tarkoitamme maapallon kannalta kestävää elämäntyyliä, joka ei kiihdytä ilmastonmuutosta tai ylikuluta luontoa. 1.5 asteella viitataan Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin.

Tiesitkö, että jos kaikki eläisivät kuin suomalaiset, tarvitsisimme neljän maapalloa!

Katso kilpailun promovideo tästä!

Kilpailu:

Ohjeet päivitetty 9.11.2020

Videoiden maksimipituus on 3 minuuttia.

Lähetä valmis videosi osoitteeseen ilmasto(at)turku.fi. Voit käyttää esimerkiksi WeTransfer tai muuta palvelua videon lähettämiseen, nimeä tiedosto teoksen nimi_tekijöiden sukunimet. Kerro vielä viestikentässä ketkä ovat osallistuneet videon tekemiseen sekä yhden henkilön yhteystiedot.  

Raati valitsee parhaat nettiäänestykseen, jossa kaupunkilaiset saavat äänestää voittajat. Raati koostuu Turun kaupungin ilmastotiimin ja Turun Nuorisovaltuuston jäsenistä.

Kilpailuaika on 01.11-31.12.2020, joiden aikana valmiit videot tulee lähettää kilpailuun.

Kilpailun yläikäraja on 29 vuotta.

Palkinnot:

  1. Sija 1000e
  2. Sija 600e
  3. Sija 400e

Kilpailu on mahdollista tehdä millä tahansa kielellä, jos kyseessä on muu kuin suomi, ruotsi tai englanti, suosittelemme tekstityksen tekemistä. Emme julkaise syrjintää tai rasistista sisältöä tai kilpailun teemasta poikkeavia videoita.

Kilpailu toteutetaan Ympäristöministeriön rahoituksella osana Kuntien ilmastohankkeet – yhteistyötä. Japanilaiset yhteistyökaupungit Nagano ja Obuse toteuttavat kampanjan osana IUC – International Urban Cooperation ohjelmaa, jossa kaupungit jakavat Turun kanssa parhaita kiertotalousratkaisuja. Kansainvälinen kaupunkiverkosto ICLEI puolestaan osallistuu kampanjan videomateriaalien levittämiseen globaaleilla ilmastofoorumeilla.

Lue kilpailun tarkemmat säännöt ja osallistumisohjeet. 

Lisätiedot: ilmasto(at)turku.fi

Tarkemmat säännöt videon alapuolella

Kansainvälisyys

Turku on haastanut japanilaisia kaupunkeja mukaan kilpailuun. Jokohaman kaupunki osallistuu kampanajaan osana Green Circular Cities Coalition – yhteistyötä. Kolme parasta videota Jokohamasta tulevat nettiäänestykseen Turun sivuille erilliseen kansainväliseen kategoriaan, josta kaupunkilaiset Suomesta ja Japanista saavat äänestää parasta videota.  

Japanilaiset yhteistyökaupungit Nagano ja Obuse toteuttavat kampanjan osana IUC – International Urban Cooperation ohjelmaa. Nagano ja Obuse valitsevat alueensa voittajavideot puolestaan paikallisen raadin avulla, jonka jälkeen videot julkaistaan Turussa. Linkki kilpailun sivulle.

Kansainvälinen kaupunkiverkosto ICLEI osallistuu kampanjan videomateriaalien levittämiseen globaaleilla ilmastofoorumeilla vuoden 2021 aikana.

Kilpailun tarkemmat säännöt

Osallistuminen

Osallistumisaika on 01.11-31.12.2020 
Kilpailuun osallistuvien videoiden tulee olla hyvän maun mukaisia. Niillä ei saa loukata kenenkään henkilön yksityisyyttä tai tekijänoikeuksia.  Osallistuja vastaa siitä, että hänellä on oikeus sen sisältöön ja lupa sen julkaisuun ja lupa videossa esiintyviltä henkilöiltä ja, että hänellä on materiaalissa mahdollisesti esiintyvien alle 18-vuotiaiden lasten vanhempien suostumus videon julkaisemiseen.

Osallistumalla kilpailuun osallistuja antaa Turun kaupungille oikeudet:

  • käyttää videota 1.5 asteen elämä -kampanjan viestinnässä ja muussa Turun kaupungin ilmastoviestinnässä
  • leikata videosta osa koosteeseen, jota käytetään kampanjan markkinoinnissa
  • lähettää video koosteen osana YK:n ilmastokokoukseen
  • mahdollisesta muusta käytöstä sovitaan erikseen

Julkaistaviksi valittujen videoiden tekijöiden kanssa sovitaan ennen julkaisua tarkemmista julkaisu- ja käyttöehdoista sekä pyydetään kuvausluvat tarvittaessa.

Voittajien valinta ja henkilötietojen käsittely

Voittajien valinta suoritetaan kaksiportaisena. Tammikuun 2020 aikana raati valitsee korkeintaan 10 parasta videota nettiäänestykseen. Raati koostuu Turun kaupungin ilmastotiimin ja Turun Nuorisovaltuuston jäsenistä.

Raati kiinnittää erityisesti huomiota luovuuteen ja omaperäisyyteen. On toivottavaa, että videoiden sisältö antaa oivalluksia ja inspiraatiota katsojalle siitä, kuinka ilmastoystävällistä elämäntyyliä voi toteuttaa omassa arjessa. 

14.1. Tarkennus sääntöihin: Raati asettaa jatkoon valitut videot kilpailukriteerien pohjalta paremmuusjärjestykseen. Voittajat valitaan yleisöäänestyksen ja raadin antamien pisteiden yhteistuloksena.

Äänestykseen valitut videot julkaistaan Turun kaupungin youtube – kanavalla helmikuussa, jossa omaa suosikkiaan on mahdollista käydä äänestämässä. Samanaikaisesti on mahdollista äänestää parasta videota Jokohamasta erillisessä kansainvälisessä kategoriassa. 

Turun kaupunki ottaa äänestykseen valittuihin yhteyttä henkilökohtaisesti. Osallistumalla kilpailuun osallistuja antaa suostumuksen henkilötietojensa käsittelyyn kisan toteuttamista ja palkinnon jakamista varten  Turun kaupungin tietosuojaselosteen mukaisesti. Osallistuja myöntää kisan järjestäjälle oikeuden käyttää palkinnon voittajan nimeä 1.5 asteen elämä -kampanjaan liittyvässä viestinnässä.

Järjestäjän vastuu

Turun kaupunki ei vastaa palkintoon mahdollisesti liittyvistä veroista. Turun kaupunki ei vastaa tietoteknisistä syistä johtuvista ongelmista tai esteistä kilpailuun osallistumisessa.

Muut ehdot

Osallistumalla kisaan osallistuja sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä. Turun kaupunki pidättää oikeuden muutoksiin kilpailussa. 

Kilpailu on Turun kaupungin järjestämä. Youtube tai Facebook eivät ole kilpailun järjestämisessä osallisia.