65 vuotta täyttäneiden ja yli 18-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien turkulaisten kausi-influenssarokotukset keskitetään koronatilanteen vuoksi tänä vuonna Turun Messukeskukseen. Fölin bussilinja 100 liikennöi 4.11.–26.11. Messukeskukseen ja takaisin keskustaan 40 minuutin välein. Rokotusaika pitää varata etukäteen verkossa tai puhelimitse.

Ikäryhmittäiset ohjesivut sekä ohjeet ajanvaraukseen ja Messukeskukseen saapumiseen löytyvät osoitteesta:

Linja 100 aikataulut

Linja 100 liikennöi 4.11. alkaen Linnankadulta Messukeskukseen ja takaisin 40 minuutin välein tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 8–18 sekä perjantaisin klo 8–16. 

- Koska koronatilanne pakottaa meidät tänä vuonna järjestämään rokotukset eri tavalla, tarjoamme mahdollisuuden päästä Messukeskukseen bussilinjalla 100. Asia on ollut meillä selvittelyssä ja nyt saimme varmistuksen siitä, että linja 100 on käytettävissämme. Joukkoliikenteessä kulkeminen on turvallista, kun käytetään maskia, noudatetaan riittäviä turvavälejä ja huolehditaan käsihygieniasta, toimialajohtaja Riitta Liuksa Turun kaupungin hyvinvointitoimialalta kertoo.

Linjan 100 lähtöpysäkki on Linnankadulla (pysäkki T87). Linja ajaa Messukeskuksen ovelle ja se lähtee takaisin keskustaan Messukeskuksen sisäänkäynnin läheisyydestä. Matka keskustasta Messukeskukseen kestää hieman alle 20 minuuttia. Linja 100 on Fölin normaalia liikennettä, jolla kelpaavat kaikki Fölin lipputuotteet.

Influenssarokotukseen pitää varata aika etukäteen

Helpoin ja nopein tapa on varata aika sähköisesti eTerveyspalveluiden kautta:

  • www.turku.fi/influenssa
    Ajanvaraukseen tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Ajanvarauksen voi tehdä myös puhelimitse:

  • Rokotusajan saa Turun koronaneuvontapuhelimesta, p. 02 266 2714 (arkisin klo 8 - 15)

Koronatilanteen vuoksi riskiryhmäläisten kausi-influenssarokotuksia ei voida tänä vuonna antaa terveysasemilla. Keskitettyyn rokotuskäytäntöön siirrytään, jotta voidaan taata turkulaisten turvallisuus korona-aikana. Kaikkien rokotukseen tulijoiden on oman ja muiden terveyden takaamiseksi ehdottomasti noudatettava kaikkia koronaan liittyviä turvallisuusohjeita.