Turun nuorisovaltuusto järjesti yhdessä kaupungin ilmastotiimin kanssa nuorten ilmastopaneelin. Paneeli toteutettiin videoituna keskusteluna. Video jaetaan turkulaisiin oppilaitoksiin opintomateriaaliksi. Nuorten ilmastopaneeli järjestettiin valtuustoaloitteen pohjalta.

Kaupunginvaltuustolle 18.3.2019 jätetty aloite haastoi kaupungin ottamaan nuoret mukaan ilmastotyöhön. Turun nuorisovaltuusto vastasi haasteeseen. Korona esti tapahtuman järjestämisen, mutta ei aloitteen toteuttamista.

Turun nuorisovaltuuston tuottamassa paneelissa keskustellaan kuinka voi elää ilmaston kannalta kestävästi ja pohditaan millaisia ilmastotekoja yksittäiset ihmiset, yritykset ja organisaatiot sekä kaupunki voivat tehdä. 

Panelisteina ovat nuoret ilmastoaktiivit Alli Pylkkö ja Niklas Vaulanen, Turun kaupungin valtuuston varapuheenjohtaja Elina Rantanen, kiertotalousasiantuntija Piia Nurmi Turun AMK:sta sekä Hesburgerin viestintävastaava Heini Santos.

Paneeli toteutettiin Turun kaupungin ja Turun nuorisovaltuuston yhteistyönä, Ympäristöministeriön rahoituksella. Paneelikysymykset ovat turkulaisten nuorten käsialaa.