Kaupungilla on vuosittain satoja tuetun työllistämisen paikkoja eri toimialoilla. Tarkoituksena on työkokemuksen kartuttaminen, työmarkkinavalmiuksen kohentaminen tai koulutukseen pääseminen.

TURKULAINEN TYÖTÖN TYÖNHAKIJA, HALUATKO TYÖLLISTYÄ?

Jos olet turkulainen ja olet saanut työmarkkinatukea vähintään 200 päivää tai olet alle 30-vuotias ja olet ollut työttömänä yhtäjaksoisesti vähintään 12 kk, ota yhteyttä sähköpostilla: tukityotiimi@turku.fi tai puhelimitse 02 262 5072.

Kuvateksti: Janne Moision tukityöjakso muuttui hanketyöksi.

Turun kaupunki voi palkata yksiköihin ja toimialoille töihin haluavia turkulaisia avustaviin tehtäviin. Työkokemusta tai koulutusta ei välttämättä tarvita, kiinnostus ja motivaatio riittävät.

Tukityöjakso

  • Työn kesto on pääsääntöisesti 8 kk ja työaika 85% normaalista työajasta

Kuka voidaan palkata?

  • Henkilö, jonka työttömyys on pitkittynyt, vähintään 200 päivää työmarkkinatuella
  • Nuori, alle 30-vuotias

Tuettu työ muuttui määräaikaiseksi hanketyöksi

Janne Moisio valmistui vuoden 2015 lopussa valtio-opista Turun yliopistosta. Aktiivisesta työnhausta huolimatta Janne ei löytänyt töitä ja ehti olla työttömänä vuoden ja yhdeksän kuukautta. Työpisteen kautta aukesi mahdollisuus tukityöpaikkaan kaupungin palveluksessa.

- Työskentelin erilaisissa avustavissa toimistotehtävissä. Tein hakemuksia, merkintöjä asiakasrekisteriin, vastailin sähköposteihin ja kontaktoin asiakkaita. Jakson aikana pääsin tekemään käytännössä aivan samoja työtehtäviä kuin muutkin työntekijät, Moisio kertoo.

Aina voi aueta vakitöitä, sijaisuuksia tai muita paikkoja, joihin on tätä kautta mahdollisuus päästä kiinni.

- Ehdin olla tukityössä vain pari kuukautta, kun minut siirrettiin organisaation sisällä Kesäduunipolku 2030 -hankkeeseen. Samalla osa-aikainen tuettu työ muuttui määräaikaiseksi työsuhteeksi. Hanke päättyi vuoden 2019 lopussa ja tämän jälkeen pääsin tekemään sijaisuutta samaan työpaikkaan. 

- Kaupungilla on paljon erilaisia projekteja ja hankkeita. Kun tekee työnsä hyvin ja on aktiivinen, on aina mahdollista, että työnantaja tarjoaa pidempää työsuhdetta, Moisio vinkkaa.

Jos kiinnostuit työskentelemisestä avustavissa tehtävissä Turun kaupungilla ja täytät kriteerit, ota yhteyttä sähköpostitse: tukityotiimi@turku.fi.