Turun kaupungin hyvinvointitoimialalla työskentelee yli 4400 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista, joista osa työskentelee kotihoidossa tarjoten asiakkaan kotona tapahtuvaa henkilökohtaiseen hoivaan ja sairaanhoitoon liittyvää palvelua. Kotihoito Uittamolla on nuorekas ja rento meininki. He ovat kotihoidon huippuammattilaisia ja tarjoavat osaavan työyhteisön, iloisen työilmapiirin ja mukavan asiakaskunnan.

TURUN TEKIJÄT

Turun kaupungilla työskentelee yli 11 000 eri alan ammattilaista monipuolisissa työtehtävissä. 

Tässä juttusarjassa työntekijät pääsevät kertomaan työstään kaupungilla. Mikä on työpäivän paras hetki ja miksi kaupungille kannattaa tulla töihin?

Avoimet työpaikkamme löydät Kuntarekrystä osoitteesta www.turku.fi/rekry

Palveluesimiehenä Uittamon kotihoidossa vuosi sitten aloittanut Ami Ilmanen kuvailee työtään niin monipuoliseksi, että sitä on vaikea lyhyesti kertoa. Hänen arkeensa kuuluu muun muassa rekrytointi ja työvuorosuunnittelu sekä riittävien resurssien varmistaminen, yhteistyö eri tahojen kanssa kaupungin sisällä, palautteiden käsittely, palaverien suunnittelu ja vetäminen, erinäisten ohjeiden laatiminen sekä jalkauttaminen työyhteisöön, työntekijöiden koulutus- ja lääkelupa asiat sekä yhteistyö asiakkaiden ja omaisten kanssa.

Parasta työssäni ovat alaiseni; kunnioitamme ja arvostamme toisiamme sekä joustamme hienosti puolin ja toisin. Tiedän myös tekeväni tärkeää työtä työntekijöiden sekä asiakkaiden hyväksi. Paras hetki on se, kun voi hyvällä mielellä lähteä kotiin, kertoo Ami.

Työtä tehdään yhdessä

Työyhteisöään Ami kehuu monipuoliseksi ja ammattitaitoiseksi. Työtä tehdään yhdessä ja ollaan toisen tukena raskaassa työssä.

- Välillä tietty jokin hiertää, mutta me nostamme aina asiat reippaasti keskusteluun, jolloin ollaan saatu asiat hoidettu ja voidaan taas jatkaa eteenpäin, toteaa Ami.

Meillä joustetaan, tuetaan, selvitetään ja pohditaan. Meillä ollaan reiluja ja rehellisiä. Tehdään työtä yhdessä, Ami kertoo.

 

Joustava, kuunteleva ja ymmärtäväinen esimies

Amin tavoite esimiehenä on olla helposti lähestyttävä, luotettava ja joustava. Ami uskoo, että jos itse esimiehenä tekee parhaansa mukaan, sillä on uskomattomat vaikutukset.

- Annan rakentavaa palautetta, mutta muistan myös aina paikan tullen kiittää hyvin tehdystä työstä esimerkiksi tuomalla kukkia tai herkkuja töihin. Olen sopivasti tiukka, mutten tiukkapipo, Ami toteaa.

Ami kehuu työntekijöitä, sillä he tekevät asiakastyötä isolla sydämellä. Kehuja saa myös Amin oma esimies.

- Ilman esimieheni tukea olisin todella yksin työssäni. Meilläkin on hyvä yhteistyö, häneen voi luottaa ja häneltä saa aina tukea ja tsemppiä, Ami kiittelee.

Turun kaupunki on mainettaan paljon parempi

Turun kaupunkia Ami kuvaa mainettaan paljon paremmaksi työnantajaksi, kuntatyötä kun yleensä parjataan.

- Ison työnantajan etu on se, että tehdään asiat yhdessä, Ami kertoo.

Jos jotain saisi vielä kehittää, Ami parantaisi tyhy-toimintaa entisestään. Kaupungin niin sanotut isot rattaat ja hierarkia eivät Amia haittaa;

- Mielestäni se on turvallista, ja koen, että voin luottaa toimialan johtoon, Ami kiteyttää.

Meillä nauretaan välillä niin lujaa, että olen tyytyväinen, että meillä on paksut tiiliseinät, Ami naurahtaa.