Turun kaupungin maksuvyöhykkeet muuttuvat maanantaina 2.11.2020. Muutos on osa laajempaa maksullisen pysäköinnin kehittämistä ja se on kirjattu kaupungin sopeuttamisohjelmaan. Muutoksen myötä ydinkeskustan maksuvyöhyke 1 laajenee hieman ja käyttöön otetaan maksuvyöhyke 3.

Maanantaista alkaen kaupungissa noudatetaan sopeuttamisohjelmaan kirjattuja pysäköinnin uusia maksuvyöhykkeitä. Maksuvyöhykkeiden taksat pysyvät ennallaan eli tunnin pysäköinti maksaa 3,0 € vyöhykkeellä 1 ja 1,5 € vyöhykkeellä 2. Uudella maksuvyöhykkeellä 3 taksa tulee olemaan 0,6 €/h.

Maksuvyöhykkeen 3 maksullisia alueita pyritään saamaan käyttöön loppuvuoden aikana. Tämän edullisen maksuvyöhykkeen kohteita tulevat jatkossa olemaan muun muassa Tuomiokirkon takana oleva Piispankadun ympäristö, Kupittaan urheilupuiston pysäköintialueet sekä Itäinen Rantakatu 72 eli Valkoisen talon edusta. 

Pysäköintiautomaattikannan uusiminen jatkuu

Kaupungin pysäköintiautomaattikantaa on uusittu kuluneen syksyn aikana ja uudistus pyritään viemään loppuun loppuvuoden sekä ensi vuoden alun aikana. Kaikki vanhat automaattimallit tulevat poistumaan katukuvasta. Uusien digitaalisten automaattien avulla kaupunki pyrkii parantamaan reaaliaikaisen tiedon saantia ja sen hyödyntämistä tulevissa pysäköinnin digitaalisissa palvelukanavissa.

- Vaikka uudet pysäköintiautomaatit tarjoavat digitaalisia opasteita ja näyttöopastusta maksun yhteydessä, ei perinteistä opastamista ole unohdettu, kertoo projektipäällikkö Teemu Peltonen Turun kaupungilta.

Uusiin automaatteihin on tulossa ohjetarrat, joissa on käyttöohjeet ja muuta opastusta. Lisäksi automaatteihin saadaan lähiaikoina näkyviin uuden vyöhykejaon mukaiset mobiilioperaattorien aluekooditiedot.

pysäköinnin uudet maksuvyöhykkeet kartalla