Energiaviisaat kaupungit -hanke järjestää verkkokeskustelun 19.11.2020. Kannattaako energiatehokkuus? Miten siihen kannattaa investoida? Miten pidämme käyttäjän keskiössä?

6Aika Energiaviisaat kaupungit -hanketta  rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Uudenmaanliitto ja hankkeeseen osallistuvat kaupungit. Hankkeessa etsitään uusia älykkäitä ja vähähiilisyyttä tukevia ratkaisuja kaupunkien asuin- ja palvelukiinteistöjen energiatehokkuuden, tilantehokkuuden käytön ja sisäilmaolosuhteiden parantamiseen. Lisäksi hankkeessa tarkastellaan alueellisten energiajärjestelmien kehittämistä ja nollaenergiakortteleiden suunnittelua.

Energiaviisaat kaupungit -hankkeessa on pilotoitu, testattu, keskusteltu ja luotu toimintamalleja. Jotta saamme pysyviä ja vaikuttavia päästövähennyksiä, on aika investoida. On toteutettava entistä enemmän energiaremontteja, otettava käyttöön älykkäitä ohjausjärjestelmiä, tuotettava energiaa kaksisuuntaisiin energiaverkkoihin. Mutta miten tämä onnistuu? Kuinka energiatehokkuus voisi mahtua investointiohjelmaan?

Jos kuutoskaupunkien 100 miljoonan euron energia- ja vesikulut saataisiin pienennettyä esimerkiksi kahdellakymmenellä prosentilla (älykäs säätö kaikissa kiinteistöissä), puhuttaisiin kymmenien miljoonien säästöistä kuntatalouteen. Älykkäät energiaratkaisut lisäävät mittauksia kiinteistöissä, mistä hyötyvät myös tilojen käyttäjät. Mittaukset mahdollistavat paremman käsityksen tilojen ilman laadusta ja aktiivisesta osallistumisesta rakennuksen pitkäjänteiseen ylläpitoon.

Turun kaupunki on ollut mukana hankkeessa, ja pilottikohteena on ollut useita palvelukiinteistöjä sekä Skanssin alue. Lue lisää Turun toimista.

Tule kuulolle 6Aika Energiaviisaat kaupungit -hankkeen järjestämään asiantuntijapaneeliin 19.11.2020 klo 13.00 – 15:00!  Ilmoittautuminen 18.11.2020 mennessä.

Verkkokeskustelun ohjelma

Studiosta lähetettävää keskustelua ohjaa Miimu Airaksinen, toimitusjohtaja, RIL

Keskustelijat
• Jari Viinanen, ympäristöpäällikkö, Vantaan kaupunki
• Eva Heiskanen, professori, Helsingin yliopisto, Kuluttajatutkimuskeskus
• Eero Puurunen, elinkaarisuunnittelun asiantuntijana, Sitowise Oy
• Petri Mölsä, toimitusjohtaja, Tampereen Tilapalvelut

Välipuheenvuorot
• Miira Riipinen, ympräristöpäällikkö, Kuntaliitto
• Antero Vartia, perustaja ja hallituksen puheenjohtaja, Compensate-säätiö

Kutsu ja ohjelma pdf-muodossa

Lisätiedot:

Eija Jokinen, hankeviestintä, eija.jokinen[at]tampere.fi