Henkilöstösuunnittelijan työpäivään voi kuulua melkein mitä vaan työhyvinvointiin ja työkyvyn hallintaan liittyen. Työkyky-talo ei ole koskaan täysin valmis, vaan sitä rakennetaan yhdessä joka päivä.

Turun tekijät

Turun kaupungilla työskentelee yli 11 000 eri alan ammattilaista monipuolisissa työtehtävissä. 

Tässä juttusarjassa työntekijät pääsevät kertomaan työstään kaupungilla. Mikä on työpäivän paras hetki ja miksi kaupungille kannattaa tulla töihin?

Avoimet työpaikkamme löydät Kuntarekrystä osoitteesta www.turku.fi/rekry

Turun kaupungilla Henkilöstösuunnittelijana työskentelevän Anna Kaisan Ojalan tavalliseen työpäivään kuuluu ammatillisen kuntoutuksen prosessien koordinointia, työterveys- ja Keva-yhteistyötä sekä toimialojen yhdyshenkilöiden, esimiesten ja työyhteisöjen tukemista työhyvinvointiin ja työkyvyn hallintaan liittyvissä asioissa.

Monitahoisessa työssään hän on yhteydessä niin yhteistyökumppaneihin, esimiehiin, työyhteisöihin kuin yksittäisiin työntekijöihin. Lisäksi hän toimii kouluttajana, on mukana työnohjauksellisissa prosesseissa ja tekee vastapainoksi kehittämistyötä.

- Paras hetki työpäivässäni ja työssäni on se, kun minulle tulee tunne, että autoin ihmistä tai yhteisöä oivaltamaan jotain sellaista, mikä auttaa heitä eteenpäin oman hyvinvointinsa, uransa tai työyhteisönsä kehittämisessä ja johtamisessa, Anna Kaisa kiteyttää.

Henkilöstösuunnittelijan työ antaa mahdollisuuden luovaan ja yrittäjämäiseen tekemiseen, mikä näyttäytyy itseohjautuvana ja innovoivana toimintana. Se on Anna Kaisalle suuri voimavara. 

Parasta on se, että jokainen päivä sekä haastaa että palkitsee. Olen kiitollinen siitä, että pääsen näkemään työkykyyn ja hyvinvointiin liittyviä asioita koko organisaation perspektiivissä, Anna Kaisa kertoo.

Työyhteisö täynnä osaamista ja vankkaa kokemusta

Anna Kaisa kiittelee ammattitaitoista työyhteisöään.

- Työyhteisöni moniammatillisuus antaa mahdollisuuden asioiden päivittäiseen ventilointiin, mikä oivalluttaa ja opettaa koko ajan uutta. Yhteisöni tekee työtä koko kaupungin laajuisesti, mikä antaa asioille tervettä perspektiiviä, ja motivoi työskentelemään yhä paremman kaupunkiorganisaation puolesta, kertoo Anna Kaisa.

Isossa talossa on mahdollisuus rakentaa monitahoista urapolkua

Anna Kaisa on yli 14-vuotisen uransa aikana työskennellyt Turun kaupungissa yhteensä viidessä eri tehtävässä, joten etenemismahdollisuuksia talon sisällä todellakin on.

- Turun kaupungissa työnantajana parasta on monipuolisuus, yhteisöllisyys ja moniammatillisuus sekä mahdollisuus kehittyä ja oppia koko ajan uutta monitoimialaisessa työorganisaatiossa, Anna Kaisa kertoo.

Turun kaupunki tarjoaa kokonaisen työelämän pienoiskoossa antaen mahdollisuuden nähdä laajasti ja kehittää asioita niin työntekijöiden kuin kaikkien turkulaisten parhaaksi, Anna Kaisa kuvaa.

Kaikki ei kuitenkaan ole pelkkää ruusuilla tanssimista

Anna Kaisa haluaisi muuttaa monia toimintoja vielä nykyistä ketterämmiksi, koska isoihin organisaatioihin sisältyy perinteisesti myös vanhoja, jo aikansa eläneitä hierarkioita.

- Poikkeusaika on hyvällä tavalla ravistellut näitä rakenteita ja pistänyt vauhtia toiminnan ketteröittämiseen, Anna Kaisa toteaa.

Työn merkityksellisyys on Turun kaupungin työntekijöiden kantava voimavara

Anna Kaisa toivoo, että muistettaisiin keskustella myös ääneen tekemästämme merkityksellisestä työstä ja asioista, joissa olemme onnistuneet.

- Vahvuuksien esiin nostaminen luo uskoa, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja motivoi meitä kaikkia tekemään parhaamme jokaisena päivänä. Yhdessä olemme enemmän, Anna Kaisa kiteyttää.