Uudistuvalle Kauppatorille on rakenteilla kolme paviljonkia, joissa on kuusi liiketilaa. Kaupunginhallitukselle esitetään 9.11. kokouksessa kolmen yrityksen valintaa vuokralaisiksi: Restacafe Trading Oy, Tmi Ali Rezgi sekä Kahvila Impivaara Oy. Kolmen muun tilan osalta vuokralaisten etsintää jatketaan neuvotteluilla.

Vuokralaisten valintaa arvioineen asiantuntijaryhmän Turun kaupunginhallitukselle ehdottamat yritykset täyttävät arviointikriteerit ja edustavat erilaisia konsepteja: yrityksistä yksi on ruokaravintola, yksi kahvila ja yksi pikaruokapaikka.

– Ehdotettavat vuokralaiset tukevat uudistetun torin toimintaa sekä palvelevat monipuolisesti eri asiakasryhmiä. Konseptien omaleimaisuus ja erilaisuus tulevat tarjoamaan torin eri käyttäjäryhmille palveluja laajoilla aukioloajoilla ja täyttävät näin ollen laadulliset kriteerit. Ehdotetut toimijat antoivat myös vuokrahinnan osalta riittävän vähimmäisvuokratarjouksen, kertoo arviointiryhmän jäsen, kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen.

Ensimmäisenä arviointikriteerinä vuokralaiskilpailussa oli paras mahdollinen yhdistelmä liiketoimintoja, jotka tukevat uudistetun torin tavoitteita. Toisena kriteerinä oli liiketoimintasuunnitelmien laadullinen arviointi ja kolmantena kriteerinä vähimmäisvuokratarjous.

Pohjoismaisia perinneruokia

Kauppiaskadun paviljonkiin ehdolla oleva Restacafe Trading Oy on ruokaravintola, joka on ottanut vaikutteita pohjoismaisista perinneruuista. Ruokalistan lisäksi lähellä tuotetut raaka-aineet, paikallisuus, sesongin mukaiset tuotteet, laajat aukioloajat aamusta asti sekä konseptin linkittäminen osaksi toria puolsivat arviointiryhmän valintaa.

– Paviljonkien toiminnan tulee olla luonnollinen osa torin muuta toimintaa. Yhteiselo Kauppatorin toiminnan ja paviljonkien välillä tulee toimia saumattomasti. Paviljongit tukevat torin kokonaisideaa kaupungin sydämenä, kohtaamispaikkana ja aktiivisen keskustaelämän edistäjänä, Hintsanen linjaa.

Pikaruokaa kellon ympäri

Eerikinkadun paviljongin Aurakadun puoleiseen ravintolatilaan on ehdolla toiminimi Ali Rezgi. Ympäri vuorokauden auki oleva grilli on perinteinen ja useita asiakasryhmiä palveleva pikaruokapaikka torilla.

– Uudistetun torin on tarkoitus palvella asiakkaita laajan palvelutarjonnan lisäksi myös eri vuorokauden aikoina. Perinteisen nakkikioskin koimme oivasti sopivan uudistuneen torin palveluihin ja ympäri vuorokauden oleva ruokapalvelu myös elävöittää toria, selvittää Hintsanen.

Suolaista ja makeaa

Kauppiaskadun puoleinen ravintolatila Eerikinkadun paviljongista ehdotetaan yritykselle Kahvila Impivaara Oy:lle. Kahvila Impivaara on perinteinen kahvila, jonka pääasiallisia asiakasryhmiä ovat eläkeläiset sekä lapsiperheet. Kahvilan tarjonta keskittyy perinteisiin, itse tehtyihin suomalaisiin suolaisiin ja makeisiin kahvilatuotteisiin.

Yritys tarjoaa myös keittolounaan ja sen valmistamien tuotteiden perusta on tuoreus sekä lähituotanto. Arviointiryhmä nosti erityisesti esiin sen, että Kahvila Impivaaran konsepti sopii hyvin torille, koska se palvelee laajaa käyttäjäkuntaa.

19 vuokralaistarjousta

Määräaikaan 14.10.2020 mennessä vuokralaistarjouksia tuli 19. Tarjouksia arvioi ryhmä, johon kuului tilapalvelujohtaja Tuomas Koskiniemi, kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen, Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen ja kaupunginhallituksen jäsenet Mikaela Sundqvist, Piia Elo ja Muhis Azizi sekä esittelijänä hankepäällikkö Kirsi-Maria Eronen.

Kolmen muun liiketilan osalta siirrytään neuvotteluihin, joiden kautta haetaan vielä monipuolisemmin torin palvelutarjontaa ja esimerkiksi tapahtumallisuutta edistäviä toimijoita. Arviointiryhmä tulee tekemään ehdotuksensa valittavista vuokralaisista heti kun oikeat tahot toripaviljonkeihin löytyvät.

Alla olevalla videolla kurkataan, miltä paviljonkien rakentamisen tilanne näytti 4.11.2020.

Asiasanat: