Vanhusten asumispalveluiden Mäntykoti Yli-Maarian yhdessä yksikössä on todettu kahdella henkilöllä koronavirustartunta. Skopjesta lauantaina 31.10. Turkuun saapuneilla matkustajilla todettiin 10 tartuntaa. Lennot jäävät tämän viikon jälkeen tauolle.

Vanhusten asumispalveluyksikkö Mäntykoti Yli-Maariassa on todettu tällä viikolla kahdella henkilöllä koronavirustartunta. Mäntykoti Yli-Maarian yhden tuvan koronavirukselle altistuneet on asetettu karanteeniin. Osastolla on vierailukielto. Asukkaiden omaisiin on oltu yhteydessä. Mäntykoti Yli-Maariassa otetaan seulontanäytteet sekä asukkaista että henkilökunnasta.

Vanhusten asumispalveluyksikkö Mäntykoti Yli-Maaria on Turun kaupungin ylläpitämä.

Skopjen lennolla 10 koronavirustartuntaa

Skopjesta lauantaina 31.10. Turkuun saapuneilla matkustajilla todettiin 10 tartuntaa. Lennolla Turkuun saapui 131 matkustajaa ja heistä 105 testattiin.

Lokakuussa Skopjesta on saapunut Turkuun yksi lento kerran viikossa, aluksi perjantaina ja viime viikosta alkaen lauantaina. Skopjen lennot jäävät tauolle 7.11. saapuvan lennon jälkeen ja jatkuvat joulukuun 2020 puolessa välissä.

Turun kaupunki tekee lentoasematestauksissa ja saapuvien matkustajien ohjeistamisessa laajaa viranomaisyhteistyötä, jossa mukana ovat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Aluehallintovirasto, Rajavartiolaitos, Finavia, lentoyhtiöt ja Suomen Punainen Risti.