Koronatilanne on huonontunut Turussa kuluneen viikon aikana. Karanteenissa on marraskuun aikana ollut noin 1 000 turkulaista. Testejä on Tykslabin laboratoriossa tehty marraskuussa yli 3 000 turkulaiselle. Testaaminen on edelleen avainasemassa siinä, että tartuntaketjut saadaan jäljitettyä.

Turussa on viimeisen vajaan viikon aikana todettu 106 uutta koronavirustartuntaa (ke 4.11–ti 10.11.). Koronaepidemian alusta eli maaliskuusta lähtien Turussa on todettu yhteensä 771 tartuntaa (THL 10.11. klo 13).

– Tilanne on Turussa vakava. Karanteeneilla pystymme estämään tilanteen pahentumista edelleen. Meidän kaikkien on muistettava vastuullinen toiminta arjessa. Turvallisista etäisyyksistä on huolehdittava ja pienistäkin oireista on syytä jäädä kotiin ja hakeutua koronatestiin. Vain näin voimme estää koronan leviämistä, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi muistuttaa.

Päiväkodeissa ja kouluissa todetut koronavirustartunnat

Tartuntoja ja altistumisia on todettu seuraavissa toimipaikoissa:  Aunelan, Cygnaeuksen, Katariinan, Luolavuoren, Nummenpakan, Puropellon, Pääskyvuoren, Rieskalähteen, Topeliuksen ja Yli-Maarian kouluissa sekä Turun Steiner-koulussa ja Turun suomenkielisessä työväenopistossa.

Tartuntoja on niin ikään todettu Härkämäen ja Piinokankadun päiväkodeissa sekä Pilke päiväkodit Pilke Satakielessä. 

Yli-Maarian koulun oppilaita etäopetukseen, Aunelassa päätetty jatkaa etäopetusta 

Yli-Maarian koulussa on todettu koronavirustartunta sekä useita altistumisia, minkä vuoksi Yli-Maarian koulun 7.–9. luokkien oppilaat ovat siirtyneet etäopetukseen tiistaina 10.11.2020. Etäopetus jatkuu tiistaihin 17.11.2020 asti. Oppilaat palaavat lähiopetukseen keskiviikkona 18.11.2020.  

1.–6. luokkien oppilaat ja 7.–9. luokkien erityisen tuen oppilaat jatkavat lähiopetuksessa lukujärjestyksen mukaisesti molemmissa Yli-Maarian koulun yksiköissä, Ypsilonissa ja Moisiossa.  

Etäopetuksen aikana noudatetaan lukujärjestystä. Kouluruokailu on järjestetty etäopetuksenkin aikana, ja oppilashuollon palvelut ovat kaikkien käytössä.  

Aunelan koulun oppilaat neljänneltä luokalta alkaen ovat olleet etäopetuksessa 2.–6.11. Vuosiluokkien 4–6 etäopetusta on päätetty jatkaa kuluvan viikon ajan eli 13.11.2020 saakka.

Päiväkodeissa asioiville suositellaan maskeja 

Turun kaupunki suosittelee edelleen kasvomaskien käyttöä kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä yleisötilaisuuksissa.  

Lisääntyneistä koulu- ja päiväkotialtistumisista johtuen päiväkodeissa asioivia pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota asiaan. Päiväkotien eteiset ovat usein ahtaat, eikä niissä pystytä pitämään turvavälejä.  

Koronatilanne huomioiden maskeja olisikin suositeltavaa käyttää aina lapsia tuotaessa ja haettaessa. Pääasiassa turkulaisten tulee hankkia maskinsa itse.  

Kaupunki jakaa edelleen maskeja vähävaraisille. Maskeja jaetaan Skanssin Monitorissa arkisin klo 12–18. Kauppatorin Monitorissa maskeja on jaossa arkisin klo 9–11 ja lauantaisin klo 10–12.  

Lisäksi seurakunnat ja järjestöt jakavat maskeja omissa toiminnoissaan. Lisätiedot vähävaraisten maskijaosta on koottu sivulle turku.fi/maskijako.

Psykososiaalisen tuen puhelin avoinna joka arkipäivä

Psykososiaalisen tuen puhelin palvelee koronaan liittyvässä huolessa ja ahdistuksessa. Puhelin palvelee arkisin ma–pe klo 8.30–11.00, p. 040 619 4361.

Nuorille suunnattua koronatietoa ja tukea löytyy monipuolisesti myös turku.fi-sivustolta osoitteesta turku.fi/nuoret-korona.

Skopjen lennolla 3 koronavirustartuntaa, lennot jäävät tauolle

Skopjesta lauantaina 7.11. Turkuun saapuneilla matkustajilla todettiin 3 koronavirustartuntaa. Lennolla Turkuun saapui 104 matkustajaa ja heistä testattiin 85 matkustajaa. Lokakuussa Skopjesta on saapunut Turkuun yksi lento kerran viikossa.  

Skopjen lennot jäivät tauolle 7.11. ja ne jatkuvat uudelleen joulukuun puolessa välissä.

Ruusukorttelin ja Lehmusvalkaman hyvinvointikeskusten vesijumpat sekä muu sauna- ja allasosaston toiminta on tauolla toistaiseksi koronatilanteesta johtuen.  

Asiasanat: