Turun ja lähiseudun bändeillä on jälleen mahdollisuus päästä esittämään taitojaan ja saada palautetta musiikkialan ammattilaisilta Turku Bandstand -tapahtumassa. Yhtyeiden ilmoittautumisaika on 16.11. - 14.12. Varsinainen Turku Bandstand -tapahtuma soitetaan Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa tammikuussa.

Varsinainen Turku Bandstand -tapahtuma soitetaan Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa 6. - 9.1.2021.

Tapahtumaan voivat ilmoittautua kaikki yhtyeet Turusta ja lähiseudulta (Salo-Forssa-Laitila kaaren sisäpuolelta). Mukaan mahtuu 16 bändiä ilmoittautumisjärjestyksessä. Yhtyeen jäsenten tulee olla alle 29-vuotiaita. Kaikki kokoonpanot soittavat kaksi kappaletta, omiaan tai covereita. Yhtyeet ilmoittautuvat Lyyti-linkin kautta:
https://www.lyyti.fi/reg/Turku_Bandstand_3506

Kyseessä ei ole kilpailu, vaan palautetilaisuus, jossa musiikkialan ammattilaiset antavat esiintymisestä kokonaisvaltaista palautetta ja mietittävää.

Palautteen lisäksi bändit saavat mahdollisuuden osallistua muutoin suljettuihin Turku Rock Academyn Masterclass-tilaisuuksiin. Esimerkiksi tammikuussa 2021 session pitää rumpali Sami Kuoppamäki. Osallistumalla Turku Bandstand tapahtumaan yhtyeillä saattaa olla myös mahdollisuudet päästä mukaan tammikuun Turku Band Festivaaleille.

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman sali on erinomainen paikka esiintymisille. Tilassa on äänentoisto, valokalusto sekä ammattitaitoinen henkilökunta. Lisäksi valmiina ovat rummut, vahvistimet, mikrofonit jne. Mukaan tarvitsee ottaa vain omat henkilökohtaiset soittimet.

Turku Rock Academy on kokonaisvaltainen bänditoiminnan kehittämisalusta, johon valitaan vuosittain uusia yhtyeitä juuri Turku Bandstandin kautta. Rock Academy tarjoaa yhtyeille musiikin esituotantoa, studiotyöskentelyä, julkaisuja, promokuvia ja keikkoja - mukaanlukien festivaalikeikat.

Rock Academyn toimintaan osallistuminen on mukaan valituille yhtyeille täysin maksutonta. Toimintaan haetaan innostuneita ja oppimishaluisia bändejä.

Turku Bandstand on Turun kaupungin nuorisopalvelujen bänditapahtuma, joka tarjoaa yhtyeille palautetta, kokemusta, kontakteja ja näkymiä tulevaan tekemiseen musiikkialalla. Bandstandia on järjestetty vuodesta 1997 lähtien. Tapahtumassa on vuosien saatossa esiintynyt yli 1000 yhtyettä.

Bändien ilmoittautuminen Lyyti-linkin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/Turku_Bandstand_3506

Lisätiedot:

  • Toiminnanjohtaja Tomi Arvas
    Nuorisopalvelut, Turun vapaa-aikatoimiala
    Puh.050 554 6118
  • Vastaava tuottaja Mark Bertényi
    Nuorisopalvelut, Turun vapaa-aikatoimiala
    puh. 040 147 3750
Asiasanat: