Golfin naisten Euroopan kiertue palaa Suomeen 10 vuoden tauon jälkeen, ja kovassa nosteessa olevat suomalaiset pääsevät näyttämään taitojaan kotiyleisön edessä. Gant Ladies Open järjestetään 15.-17.7.2021 Aura Golfissa Turussa.

Gant Ladies Open

- Ladies European Tourin osakilpailu, www.ladieseuropeantour.com
- Aura Golfissa 15.-17.7.2021
- Pelimuoto 54 reiän lyöntipeli
- Kilpailuun pääsee mukaan 126 pelaajaa, joista arviolta 15 suomalaisia
- Palkintopotti 200 000 euroa
- Suomalaisista Euroopan Tourin pelioikeus kaudella 2021 on varmuudella ainakin Sanna Nuutisella, Ursula Wikströmillä, Noora Komulaisella ja Tiia Koivistolla sekä osittainen pelioikeus Elina Nummenpäällä ja Karina Kukkosella.
- Televisioidaan päivittäin suorana Ruutu-palvelussa sekä lisäksi finaalipäivä Ylellä.

Suomen Golfliitto toimii kilpailun vastaavana promoottorina, ja sopimus Ladies European Tourin (LET) kanssa varmistaa kisan järjestämisen ensi kesänä. Optiona on myös kaksi seuraavaa vuotta.

Kesäkuun sijaan kilpaillaan heinäkuussa

Kilpailu siirrettiin koronan aiheuttaman epävarmuuden takia kuukaudella eteenpäin. Kilpailu pelataan Aura Golfissa 15.-17. heinäkuuta. Heinäkuussa olympiagolfin paikat on jo jaettu, ja Turun LET-osakilpailu toimiikin monelle pelaajalle viimeisenä lämmittelynä ennen Tokion olympialaisia. Mahdollista on, että Ruissalossa olympiakuntoaan virittelevät molemmat Suomen todennäköiset edustajat, sekä Sanna Nuutinen että Matilda Castrén.

Gant Ladies Openin televisioinnista käytiin pitkään neuvotteluja, joten merkittävä tekijä uudelle kisa-ajankohdalle oli televisioinnin siirron onnistuminen. Televisiointi mahdollistaa laajan valtakunnallisen yleisön, ja kilpailutunnelmia Ruissalosta välittävät sekä Yle että Ruutu. YLE TV2 lähettää finaalipäivän ratkaisuhetkiä suorassa lähetyksessä noin kolmen tunnin ajan, ja Ruutu-palvelu puolestaan seuraa kilpailua heti avauspäivästä lähtien.

- On ollut pitkäaikainen haave saada naisten pääkiertueen kilpailu taas Suomeen. Olemme erittäin onnellisia, että palaset loksahtivat nyt kohdalleen – suuri kiitos siitä kaikille yhteistyötahoille. Ensi kesä tulee olemaan mahtava näytönpaikka suomalaiselle kilpagolfille, ja Gant Ladies Open kotimaisena kohokohtana merkittävä etappi kohti Tokion olympialaisia. Kovan luokan kansainvälinen tapahtuma tukee myös naisten asemaa ammattiurheilun perinteisesti miesvaltaisessa kentässä, Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen iloitsee.

Myös Ladies European Tourilla ollaan innoissaan paluusta Suomeen.

- Haluamme aina tarjota jäsenillemme jännittäviä pelimahdollisuuksia, ja on upeaa saada täysin uusi kilpailu kisakalenteriin. Suomalainen golf on hienossa nosteessa, ja olen varma, että Gant Ladies Open tarjoaa mielenkiintoisen kilpailun pelaajien lisäksi myös paikallisille faneille ja katsojille, kertoo LET:in toimitusjohtaja Alexandra Armas.

Golfliitto on allekirjoittanut vuoden 2021 osalta järjestelysopimuksen Aura Golfin kanssa, jonka ansiosta naisten huippugolfia nähdään ensi vuonna idyllisessä Turun Ruissalossa. Suomen vanhimpiin golfkenttiin kuuluvalla Aura Golfilla on paljon kokemusta kansainvälisten ammattilais- ja amatöörikilpailujen järjestäjänä, viimeisimmin naisten EM-kilpailut vuonna 2013, European Challenge Tour -osakilpailu vuonna 2015 ja lyöntipelin SM-kilpailut 2018.

- Aura Golf on urheiluseura isolla u:lla. Seuran kasvatit ovat niittäneet mainetta niin amatööritasolla kuin kansainvälisillä ammattilaiskiertueilla. Pitkäjänteinen panostus kilpa- ja valmennuspuolella on Suomen mittakaavassa merkittävää, ja ensi kesän Gant Ladies Open on luontainen seuraava askel. Tärkeiden yhteistyökumppaniemme lisäksi haluan jo etukäteen kiittää jäsenistöämme, joka kokenein vapaaehtoisvoimin mahdollistaa kilpailun. Gant Ladies Open tulee olemaan seuralle hieno näytönpaikka iloitsee Aura Golfin puheenjohtaja Ahti Koskilahti.

Yhteistyökumppanit mahdollistajina

Naisten pääkiertueen palaaminen Suomeen ei onnistuisi ilman sitoutuneita ja intohimoisia yhteistyökumppaneita. Kilpailun nimikkokumppanina toimii Gant, jolla on pitkä historia golfin arvokisojen tukijana ja kumppanina yhdessä Aura Golfin kanssa. Toinen merkittävä tukijataho on kiinteistöneuvos Heikki Vaiste perheineen omalla henkilökohtaisella panostuksellaan.

Tapahtuman talouden ja laadukkaan toteutuksen turvaamiseksi on kuitenkin vielä tehtävä huomattava määrä lisää varainhankintaa eri muodoissa sekä Golfliton että Aura Golfin toimesta.

Kun kyseessä on näinkin mittava kansainvälinen tapahtuma, suunnataan katseita myös erityisavustuksia myöntävän Opetus- ja kulttuuriministeriön suuntaan.

Paikallisesti suuri merkitys on myös Turun kaupungin tuella ja positiivisella suhtautumisella alueen urheiluelämää elävöittävään suurhankkeeseen.

- Toivotan golfarit lämpimästi tervetulleiksi Turkuun ja kauniiseen Ruissaloon. Naisten korkean tason golfkilpailu on upea lisä Turussa järjestettäviin merkittäviin urheilu- ja liikuntatapahtumiin, joille haluamme tarjota parhaan toimintaympäristön ja kumppanuuden myös kaupungin puolesta, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Lue koko Golfliiton tiedote (siirryt Epressi-tiedotepalveluun).

Kuva: Aura Golf, Juha Hakulinen