Suositukset liikunta- ja urheiluseuroille laajenevat.

Suositus kasvomaskin käytöstä kouluikäisille urheiluseuratoiminnassa

Urheiluseuroille suositellaan, että kouluikäiset lapset, erityisesti yläkouluikäiset,  käyttävät kasvomaskia sisäliikuntatiloissa muun kuin liikuntasuorituksen aikana. Suositus koskee kaikkia sisäliikuntapaikkojen tiloja: auloja, katsomoita, käytäviä sekä wc- ja pukuhuonetiloja, mutta ei esim. kenttiä ja saleja suorituksen aikana. Lapsen huoltaja voi tehdä päätöksen käyttääkö lapsi kasvomaskia vai ei. Vanhemman ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä lapsilta, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.

Yli 15-vuotiailta edellytämme edelleen kasvomaskin käyttöä sisäliikuntatiloissa muun kuin liikuntasuorituksen aikana.   Lisätietoja:

Suositus lasten ottelu- ja kilpailutapahtumiin osallistumisesta

Urheiluseuroilta toivotaan muutosta lasten ottelutapahtumien yleisömäärään sisäliikuntapaikoissa. Urheiluseuroille suositellaan, että vanhemmat eivät enää osallistuisi katsojina ottelu- ja kilpailutapahtumiin ja toivotaan, että seurat voisivat tarjota mahdollisuuden seurata tapahtumia videon välityksellä. Osa seuroista onkin jo toiminut niin ja kokemukset ovat olleet hyviä. Urheilutapahtumaa tai harjoitusta järjestävän seuran vastuulla on huolehtia, että koronavarotoimet tosiasiallisesti toteutuvat.

Suosituksista on lähetetty urheiluseuroille sähköpostia.

Kiitos yhteistyöstä koronan taltuttamiseksi!