Kirjasto on tämän vuoden aikana hankkinut paljon luettavaa ja kuunneltavaa e-kirjapalveluihin. Oletko jo käynyt tutustumassa valikoimaan?

Kirjastolla on kaksi e-kirjapalvelua, joihin kirjaudutaan kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Ellibs-palvelusta löytyy suomenkielinen kauno- ja tietokirjallisuus, OverDrivesta taas löytyy ensisijaisesti englanninkielisiä teoksia.

Molemmista löytyy kirjoja ja äänikirjoja niin aikuisille, nuorille kuin lapsillekin. eKirjasto on sivusto, jonka avulla pystyt selailemaan sekä Ellibsin että OverDriven kokoelmia. Kun oikeassa yläkulmassa on valittuna Vaski-kirjastot, näet täältä kaiken kieliset e-kirjat ja e-äänikirjat, ja pääset yhdellä klikkauksella lainaamaan tai varaamaan teoksen. eKirjaston sivusto on vastikään uudistettu ja se on nyt entistä mukavampi käyttää!

Äänikirjoja klassikoista uutuuksiin

Lisää äänikirjoja löytyy striimattavaksi Naxos Spoken Wordista. Palvelussa on teoksia ensisijaisesti englannin, ranskan ja saksan kielellä. Kuunneltavissa on vanhempia klassikoita mutta myös paljon uudempaa tieto- ja kaunokirjallisuutta!

Jos käytät palvelua mobiililaitteella, kannattaa ladata NSWL-sovellus laitteen sovelluskaupasta, sillä pystyt sen avulla lataamaan äänikirjoja offline-kuunteluun. Ohjeet sovellukseen löydät täältä.

Iloa pimenevään syysiltaan löytyy myös Naxoksen musiikkipalveluista, joiden ulkonäkö on myös vastikään uusittu. Vaski-kirjastoilla on käytössä Naxos Music Library, josta löytyy ensisijaisesti taidemusiikkia, jazziin erikoistunut Naxos Jazz Music Library sekä maailmanmusiikkia sisältävä Naxos World Music Library. Palvelujen valikoima on laaja ja runsas, mutta niiden käyttäminen on helppoa! Pelkästään Naxos Music Librarysta löytyy monipuolisesti klassista- ja taidemusiikkia sekä esimerkiksi luonnonääniä.

Palveluita voi käyttää myös mobiililaitteella sovelluksella mutta huomioithan, että sovelluksen käyttö vaatii erillisen käyttäjätilin luomisen jokaiseen palveluun. Tämä on kuitenkin nopea ja helppo toimenpide, joka tarvitsee tehdä vain kerran. Sovellukset (nimiltään NML, NML Jazz ja NML World) löytyvät laitteen sovelluskaupasta.

 

Asiasanat: