Turun kaupungin ympäristöterveyden elintarvike- ja terveydensuojeluvalvonnan ilmoituskaavakkeet voi jatkossa täyttää sähköisesti osoitteessa ilppa.fi

Palvelussa voit ilmoittaa toiminnan aloittamisesta, olennaisesta muuttamisesta sekä toiminnan lopettamisesta. Järjestelmä on valtakunnallinen ja sitä ylläpitää Ruokavirasto. Uuden sähköisen järjestelmän käyttöönotossa saattaa ilmetä alkukankeutta, joten pyydämme ilmoittamaan ongelmista sähköpostitse  ymparistoterveys@turku.fi .

Ennen ilmoituksen tekemistä tarvitset Suomi.fi valtuutuksen yritykseen, jolle haluat tehdä ilmoituksen. ilppa-sovellukseen voi kirjautua suoraan suomi.fi-tunnistautumisella yksityinen elinkeinonharjoittaja tai yrityksen nimenkirjoittaja eli yrityksen virallinen edustaja. Yrityksen virallinen edustaja on henkilö, jolla on kaupparekisterissä tai Yritys- ja yhteisötietojärjestelmässä (YTJ) merkitty jokin toimielinrooli kyseessä olevaan yritykseen tai organisaatioon.

Lisätietoja ilpasta ja valtuutuksesta Ruokaviraston sivulla

Ilmoituksen jälkeen valvontayksikkö lähettää todistuksen ilmoituksen käsittelystä ja rekisteröinnistä. Ilpassa näet ilmoittamasi toimipaikan tiedot tai siihen tehdyt muutokset. Ilmoituksen käsittely on maksullista.