Varsinais-Suomessa on käynnistynyt nuorille suunnattu kampanja, jolla muistutetaan siitä, että lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa on jäätävä kotiin. Lisäksi kampanja innostaa hakeutumaan koronatestiin.

Koronavirus on levinnyt syksyllä ennen kaikkea nuorten keskuudessa. Varsinais-Suomessa noin puolet lokakuun tartunnoista todettiin alle 30-vuotiailla.

Suurimman koronatartunnan saaneiden ja altistuneiden ryhmän muodostavat tällä hetkellä perhe- ja lähipiiritapaukset sekä niistä seuranneet jatkotartunnat muun muassa kouluissa ja oppilaitoksissa. Maakunnan koronavirustapaukset keskittyvät erityisesti Turkuun, Saloon ja Raisioon. Koronapandemiaryhmä on havainnut, että koronatesteihin ei enää hakeuduta yhtä herkästi kuin alkusyksyllä.

Pysy kotona ja hakeudu testiin

Kampanjan tarkoituksena on herätellä nuoria poikkeuksellisina aikoina. Kampanjan viesti on, että pienissäkin flunssaoireissa on erittäin tärkeätä pysyä kotona ja hakeutua koronatestiin. Nuoria lähestytään tunteiden ja mielikuvien keinoin.

Alueen kunnat mukana kampanjassa

Kampanjan lähtökohtana on, että nuoria puhutellaan niissä kanavissa ja paikoissa, joissa he viettävät aikaa. Kampanja nähdään Varsinais-Suomessa sosiaalisen median kanavissa ja kuntien kautta eri nuorten vapaa-ajan viettopaikoissa kuten urheiluseurojen, järjestöjen, partion, kuoron, kirjastojen ja nuorisotalojen tiloissa.

#TestAndChill-kampanja on rakennettu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä ja alkuvaiheesta saakka mukana ovat olleet Salo ja Turku. Kaikki kunnat ovat mukana viemässä yhteistä viestiä maakuntamme nuorten parhaaksi.

Katso kampanjamateriaalit: www.testandchill.fi
 

Asiasanat: