Turun kaupunginkirjastosta on paljon muutakin kuin kirjoja ja lehtiä. Lainattavissa on mm. kausikortteja, lautapelejä, soittimia tai vaikka roskapihdit. Lisäksi Pansion kirjastossa voi käyttää ompelukonetta ja saumuria, pääkirjastossa 3D-tulostinta ja digitointilaitteita. Pääkirjaston tiloja ja palveluita voi varata Varaamon kautta. Tähän kaikkeen tarvitset vain kirjastokortin.

Lainaa kausikortti

Voit lainata kausikortin esimerkiksi TPS:n miesten Salibandyliigan runkosarjan ja jääkiekon SM-liigan kotiotteluihin, Turun kaupunginteatterin esityksiin, Turun filharmonisen orkesterin konsertteihin tai esimerkiksi WAMiin. Kausikortteja lainataan suurimmaksi osaksi pääkirjastosta, mutta jääkiekon ja raviradan kausareita lainataan myös lähikirjastoista.

Lainaa lautapeli

Lautapelejä saa lainata pääkirjaston musiikkiosastolta. Pelikokoelmaan kuuluu perhepelejä ja haastavampia pelejä harrastajille. Laina-aika peleille on 14 vuorokautta. Lainoja voi uusia ja varauksia voi tehdä paikan päällä musiikkiosastolla tai Vaski-verkkokirjastosta.

Lue tenttiin omatoimikirjastossa

Iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa myös muistaa lähikirjastojen omatoimiaika, jolloin pääset kirjastokortilla omatoimikirjastoihin lukemaan vaikka tenttiin tai lainaamaan aineistoja.

Löydä Åbokista kiinnostavaa luettavaa

Turun pääkirjaston aineistoja voi myös nykyään selailla kotisohvalta käsin Åbokin, eli Turun oman ”kirjatinderin” kautta. Åbok tarjoaa kirjavirran, josta voi valita mieluista luettavaa, vaikka vain kirjankannen perusteella. Verkkopalvelu näyttää myös pääkirjaston pohjakartasta, mistä hyllystä teos löytyy.

Hyödynnä tapahtumat livenä tai etänä

Turun kaupungin kirjasto tarjoaa myös satoja ilmaisia tapahtumia ja luentoja vuodessa. Suurin osa kirjaston tapahtumista on myös seurattavissa kirjaston Facebook-sivuilla, joten aina ei tarvitse tulla edes paikan päälle.

Varaa pääkirjaston tiloja

Pääkirjaston tiloja ja palveluita voi varata Varaamon kautta kirjastokortilla:

Tervetuloa kirjastoon, opiskelijoiden olohuoneeseen!