Turun kaupungin itsenäisyyspäivän juhlakonsertteihin 6.12. klo 12 ja 15 Turun konserttitalossa jaetaan vapaaliput tänä vuonna verkossa tapahtuvan ilmoittautumisen kautta. Konsertit ovat täynnä, mutta jonotuslistalle voi edelleen ilmoittautua.

Ilmoittaudu konserttiin

Lippuja ei ole enää vapaana konsertteihin. Voit ilmoittautua alla olevasta linkistä jonotuslistalle, jonka kautta voi saada tiedon vapautuneista paikkavarauksista.

Seuraa verkkokonsertteja suorana

Ruuhkatilanteen välttämiseksi tänä vuonna ei järjestetä ilmaislippujen jakotilaisuutta, vaan paikkaliput jaetaan ainoastaan Lyytin ilmoittautumislomakkeella ennakkoon ilmoittautuneille. Ennakkoon varatut paikkaliput luovutetaan varauksessa ilmoitetulla nimellä. Lippujen jako alkaa konserttitalolla tuntia ennen konsertin alkua. Lippuja voi varata enintään 2 kpl/hlö. Liput jaetaan saapumisjärjestyksessä.

Turun kaupungin itsenäisyyspäivän juhlakonsertit järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti rajatulle yleisömäärälle epidemiatilanteesta johtuen. Kumpaankin konserttiin otetaan yleisöä maksimissaan 335 henkilöä. Konserttitalon istumapaikat on numeroitu ja sijoitettu katsomoon väljästi turvavälit huomioiden. Asiakkaita pyydetään istumaan ainoastaan lipussa merkitylle paikalle.

Konserttitalon aulassa on käsidesipisteitä ja kasvomaskeja voi ostaa vaatesäilytyksestä. Turun kaupunki suosittaa käyttämään kasvomaskia tilaisuuden ajan ja osallistumaan tilaisuuteen vain terveenä. Konserttitalon tarkempi turvallisuusohjeistus löytyy osoitteesta tfo.fi.

Molemmat konsertit myös suorana verkkolähetyksenä

Konserteissa Turun filharmonista orkesteria johtaa kapellimestari Markus Lehtinen ja solistina kuullaan baritoni Kristian Lindroosia. Juha-Pekka Mikkola juontaa konsertit. Klo 12 konsertissa juhlapuhujana on kaupunginjohtaja Minna Arve ja klo 15 konsertissa Turun yliopiston vararehtori Mika Hannula. Molemmat konsertit lähetetään myös suorana verkossa osoitteessa tfo.fi/live.

Ohjelmassa kuullaan tänäkin vuonna kattava kokonaisuus kotimaisen taidemusiikin helmiä, ja kappaleiden välissä kuullaan runoja. Konsertit aloittavat Aulis Sallisen Sunrise Serenade sekä Uuno Klamin 3bf tunnelma mereltä. Kristian Lindroos tulkitsee Oskar Merikannon teokset Merellä ja Elämälle sekä Jean Sibeliuksen teoksen Laulu ristilukista. Solistiteosten jälkeen kuullaan Sibeliuksen Pan ja kaiku sekä Finlandia. Fredrik Paciuksen Maamme-laulu päättää konsertit, ja tänä vuonna teos kuullaan solistin tulkitsemana, ilman yhteislaulumahdollisuutta.