Museokaupat ovat tulvillaan lahjoja ystäville, lapsille, isovanhemmille, opettajille, ihan kaikille. Museokaupat löydät Apteekkimuseo & Qwenselin talosta, Biologisesta museosta, Luostarinmäeltä, Turun linnasta ja WAMista.

Museokaupat

 • Apteekkimuseo ja Qwenselin talo
  Avoinna tisu klo 1018
  Läntinen Rantakatu 13b
 • Biologinen museo
  Avoinna Avoinna ti–su klo 9–17
  Neitsytpolku 1
 • Luostarinmäki
  Avoinna ti–su klo 9–17
 • Turun linna (sisäpihalla)
  Avoinna tisu klo 1017.45
  Linnankatu 80
 • WAM
  Avoinna ti klo 9–17, ke–to klo 11–19, pe klo 9–17, la–su klo 10–17
  Itäinen Rantakatu 38

HUOM!

Lahjakorttia ei voi maksaa eri kulttuurimaksutavoilla kuten esim. ePassilla tai Smartumilla eikä tyky-rannekkeella.

 

Joulurauhanjulistuspaperiin käärityt käsintehdyt kynttilät ilahduttavat lahjan saajaa kuin tuovat tunnelmaa omaankin kotiin. Jouluisia mausteita sisältävä glögimausteseos tuo saajalleen hurmaavan joulun tuoksun ja maistuvan kuuman juoman. Jouluisella lahjakortilla voi antaa käynnin museossa tai osallistumisen mielenkiintoiselle opastukselle. Lahjakortti käy  maksuvälineenä myös museokaupoissa. Lahjan saajaa voi myös ilahduttaa valtakunnallisella Museokortilla, joka vie lahjan saajan vuoden mittaiselle kulttuurimatkalle yli 300 museoon.

Apteekkimuseo & Qwenselin talon museokauppa

Museokaupan valikoimasta löytyy ainutlaatuisia lahjoja niin pieniin kuin vähän suurempiinkin paketteihin. Ilahduta lahjan saajaa perinteisellä apteekin salmiakilla tai vaikka rintasokerilla. Lisäksi valikoimasta löytyy ihastuttavia lahjatavaroita, sisustusesineitä ja kirjoja.  

Valikoimasta löytyy myös lasipuhallustöitä, kuten suloinen suolasiili sekä valikoima erilaisia Modo Mio -koruja. Lapsille löytyy kirja, jonka sisältä paljastuu viktoriaanisen ajan nukkekoti, tai pehmoalligaattori, jonka esikuva löytyy museon puolella.

 • Apteekkimuseon ja Qwenselin talon museokaupan joulutempaus 13.12.
  Lucian päivänä 13.12. museokauppa haluaa omalta osaltaan tuoda valoa pimeään! Tarjoamme 15 % alennuksen kaikista kynttilöistä, kynttilänjaloista ja lampeteista. 

Biologisen museon museokauppa

Museokaupasta löytyy kaikkea kivaa luontoaiheista joulupakettiin niin lapsille kuin aikuisille. Kirjoja löytyy niin oravista kuin soista, ja pehmoeläimiä hirvistä ja saukoista dinosauruksiin. 

 • Biologisen museokaupan joulutempaus 17.12. klo 10–15
  Joulutempauspäivänä voi myös osallistua työpajaan, jossa teemana on lintujen talviruokinta. Tule keskustelemaan aiheesta ja tekemään oma talipallo jouluruuaksi pihapiirin linnuille. Työpajaan on museon sisäänpääsymaksu.

Luostarinmäen museokauppa

Museokaupan myyntivalikoimassa on tarjolla yksilöllisiä lahjaideoita, mm. käsityötuotteita ja perinteisiä joulukoristeita kuten tuomaanristejä ja tonttuhaitareita. Joulurauhanjulistuspaperiin käärityt käsintehdyt kynttilät ilahduttavat lahjan saajaa kuin tuovat tunnelmaa omaankin kotiin. Joulutervehdykset lähtevät Luostarinmäeltä museon erikoispostileimalla.

 • Luostarinmäen museokaupan joulutempaus 10.12.  
  Tervetuloa tapaamaan Tyynelän eläintilan lampaita museokaupan edustalle klo 11–12.30!
  Lammasteema jatkuu museokaupan puolella klo 12–14. Neulesuunnittelija Jenna Kostet kertoo suosituista kalevalaisista neulemalleistaan ja nähtävillä on hänen tekemiään neuleita. Myynnissä myös Jenna Kostetin tuore julkai-su Neulottu Kalevala. Kirja on saatavilla myös englanniksi Knitted Kalevala.
  Glögitarjoilu klo 11–14.

 Turun linnan museokauppa

Museokauppa Fatabur on tulvillaan tuotteita, jotka sopivat mainiosti pukinkonttiin. Museokaupasta löytyy mm. Suomessa valmistettu jouluinen Kanelimamma-sarja, johon kuuluu joulutoffee, piparikahvi ja joulutee. Käsityönä valmistettu Turun linnan muotoinen juustohöylä sopii kauniisti joulupöydän kattaukseen ja jouluherkut valmistuvat pläkkisepän valmistamalla Turun linna -piparkakkumuotilla. Lasten paketteihin löytyy käsityönä valmistettuja ritarin ja linnanneidon varusteita, kuten kilpiä, miekkoja, kruunuja, viittoja, keppihevosia ja -lohikäärmeitä.  

 • Turun linnan museokaupan joulutempaus 3.12.
  Tervetuloa joululahjaostoksille ja samalla ihailemaan Valon polku -kokonaisuuteen kuuluvaa Turun linnan valotaideteosta. Museokauppa ja Juhana Herttuan Kellari ovat avoinna klo 20 asti.  

 WAM

Museokaupasta löytyy runsas valikoima kirjoja, taidetarvikkeita, koruja, pelejä ja hauskoja lahjatavaroita. Valikoimaan kuuluu mm. kotimaisia Wennströmin taidetarvikkeita, Kehvolan pelejä, Silvartin, Upcycle with Jing:n ja Shake shopin suomessa valmistettuja koruja sekä Turun kaupunkieläin Posankka -tuotteita.  

 • WAMin museokaupan joulutempaus 3.12.
  Tervetuloa joululahjaostoksille ja samalla ihailemaan Valon polku -kokonaisuuteen kuuluvaa valotaideteosta. Ostosten lomassa voit myös tehdä oman persoonallisen pakettikortin ostamiisi lahjoihin klo 15–17.

  Valoa ja varjoja -jamit klo 16–19
  Valo, varjo, liike ja ääni valtaavat WAMin työpajan. Tervetuloa mukaan jamittelemaan ja kokeilemaan, miltä tuntuu moninkertaistaa liikettä ja havainnoida tekemistä valkokankaalta!

  WAM on avoinna klo 20 asti.