Kotikuntoutuskeskus 3 tarjoaa kuntoutusta akuutin sairauden jälkeen tai kun toimintakyky on äkillisesti heikentynyt. Moniammatillinen tiimi koostuu toiminta- ja fysioterapeutista sekä sairaanhoitajasta ja lähihoitajasta, jotka kaikki tekevät työtä kuntoutujien kotiympäristössä yhteisen tavoitteen – asiakkaan kuntoutumisen – eteen.

TURUN TEKIJÄT

Turun tekijät -juttusarjassa tutustutaan kaupungin työntekijöihin, jotka rakentavat turkulaisten arkea. Sarjaa voi seurata Turun kaupungin verkkosivuilla sekä somessa tunnuksella #turuntekijät. 

Turun tekijäksi? Avoimet työpaikkamme löydät osoitteesta turku.fi/rekry

 

Fysioterapeutti Paula Kormano ja toimintaterapeutit Henna Lehtokannel ja Hanna Anttila usein aloittavat ja lopettavat työpäivänsä toimistolla, mutta siihen väliin mahtuu paljon työtä suurella sydämellä.

Työpäivät sisältävät kuntoutujan luona tapahtuvaa terapiaa, tiimipalavereita, yhteydenpitoa kuntoutujiin ja lähiverkostoon, kuntoutuspalavereita lääkärin kanssa ynnä muuta. Lisäksi Paula ohjaa keskuksella kuntosaliryhmää.

– Aamut alkavat omassa työpisteessä kirjallisilla hommilla ja oman tiimin palaverilla, ja totta kai, pitää sitä kahviakin aamulla saada, Henna nauraa.

Toimialueena on koko kaupunki, joten Turun kadut tulevat tutuiksi, kun iso osa päivästä kuluu auton ratissa tai pyörän selässä, toteavat Hanna Anttila (vas.) ja Henna Lehtokannel.

– Kuntoutujan kanssa pyrimme kotikäynneillä löytämään mielekkäät ja merkitykselliset asiat taas osaksi arkea ja harjoittelemme niitä yhdessä, kertoo Henna.

Kuntoutujat ovat pääasiassa sairaalan osastoilta kotiutuneita ikäihmisiä, joiden kanssa yhdessä harjoitellaan arjen toimintoja, jotka syystä tai toisesta ovat haastavia tai sujumattomia.

Yhdessä kuntoutujan kanssa iloitaan elämästä ja onnistumisista

Yhteiset kokemukset kuntoutujien ja heidän omaistensa kanssa antavat sisältöä työhön ja tukevat työssä jaksamista.

– Työssä näkee konkreettisesti oman ja koko tiimin työn tulokset. Kuntoutuja pärjää kotona, kun asioita on sinnikkäästi harjoiteltu, Hanna kertoo.

– Parasta on, kun kuntoutuja huomaa onnistuneensa jossakin asiassa, jonka onnistumista alun perin epäili vahvasti, Henna täydentää.

– Työpäivän paras hetki on se, kun yhdessä kuntoutujan kanssa nauretaan ja iloitaan elämästä ja onnistumisista kuntoutuksen edistyessä, kertoo Paula.

Parasta on positiivinen työmotivaatio ja auttamisen halu

Ilman moniammatillista tiimiä kuntoutujien jaksot eivät olisi yhtään niin rikastuttavia ja monimuotoisia. Jokaisella tiimiläisellä on oma osaamisalueensa, joka on tullut tutuksi vuosien yhdessä työskentelemisen ansiosta. Tehdään tiivistä yhteistyötä samassa toimistossa ikäihmisten hyväksi.

– Parasta työssäni on pätevä, osaava, tehokas ja koko sydämellään työtä tekevä tiimi, jonka kanssa asia kuin asia sujuu. Ja se hyvä palaute, mitä kuntoutujilta ja omaisilta tulee, lämmittää meidän kaikkien mieltä, Paula kiittelee.

– Omaa tiimiä on helppo konsultoida ja usein myös yhdessä löydämme sopivat ratkaisutkin kuntoutumisen tukemiseksi, Henna kertoo.

– Tiimityössä oma osaaminen on karttunut ja vastavuoroisesti on voinut jakaa omaa osaamistaan tiimin sisällä muille, Hanna lisää.

Moniammatillisessa tiimissä on oppinut arvostamaan kollegoiden osaamista ja sitä, että tavoitellaan yhdessä samaa päämäärää, Hanna (vas) ja Henna toteavat.

Luotettava työnantaja

Kaupungilla tietää tekevänsä merkityksellistä työtä kaupunkilaisten hyvinvoinnin eteen – ihmiseltä ihmiselle.

– Luotan näin epävarmana aikana työpaikkani pysyvyyteen, sillä kuntoutusalalla ei tällä hetkellä näy hiipumisen merkkejä koronasta huolimatta – päinvastoin, Hanna toteaa.

– Vaikka ilmoilla on uudistuksien vuoksi paljon epävarmoja tekijöitä siitä, miten terveyspalveluita tullaan järjestämään, luotan silti, että työtäni saan jatkaa kaupungilla ja työni nähdään tarpeellisena, kiteyttää Henna.