Turun kaupungin liikuntapalvelut on lähettänyt 26.11.2020 turkulaisille liikunta- ja urheiluseuroille sekä muille sisäliikuntatiloja käyttäville tahoille vetoomuksen.

Vetoomus teille, hyvät turkulaiset liikunta- ja urheiluseurat sekä muut sisäliikuntatilojen käyttäjät!

Kiitämme teitä erittäin vastuullisesta toiminnasta koronpandemian hillitsemiseksi. Meillä kaikilla on yhteinen tahto pitää liikunta- ja urheilupaikat avoimena. Me vetoamme nyt kaikkiin teihin, koska tämänhetkinen tilanne vaatii tiukempia toimenpiteitä kaikilta seurojen jäseniltä.

Edellytämme, että kaikki yli 15-vuotiaat käyttävät kasvomaskia ja suosittelemme, että kaikki kouluikäiset, erityisesti yläkouluikäiset, käyttävät kasvomaskia kaikissa sisäliikuntatiloissa: auloissa, katsomoissa, käytävillä sekä wc- ja pukuhuonetiloissa. Liikuntasuorituksen aikana maskia ei tarvitse käyttää. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä keneltäkään, joka ei voi terveydentilansa vuoksi maskia käyttää. Huoltaja voi päättää lapsen kasvomaskin käytöstä.

Vetoamme teihin, että huolehditte siitä, että sisäliikuntatiloissa harjoitusten aikana tai lasten ottelu- ja kilpailutapahtumissa ovat paikalla vain välttämättömät henkilöt. Suosittelemme, että tarjoatte yleisölle mahdollisuuden seurata tapahtumia videon välityksellä. Osa seuroista onkin jo toiminut niin ja kokemukset ovat olleet hyviä.

Suosittelemme näitä samoja käytäntöjä myös seuroille, jotka toimivat yksityisissä liikuntatiloissa.

Muistutamme myös, että urheilutapahtumaa tai harjoitusta järjestävän vastuulla on huolehtia, että koronavarotoimet tosiasiallisesti toteutuvat. Muuten joudumme perumaan liikuntavuorot sellaisilta, jotka eivät siitä huolehdi.

Kiitos yhteistyöstä koronan taltuttamiseksi!

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari
Tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi

Asiasanat: