Kirjastossa on joulutunnelmaa läpi joulunajan. Luvassa on askartelua, joulukalenteria, joululauluja virtuaalisesti, lainattavia yllätyskirjapaketteja sekä aaton huipennuksena kirjaston joululahja asiakkailleen. Lisäksi kirjastossa voi osallista Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan 11.12. saakka. Merkkaa muistiin kirjaston joulunajan tärpit.

Joulukortteja ja askartelua

Hyvän joulumielen jakaminen ei ole ollut koskaan näin helppoa: lähetetään yhdessä Joulupostia ikäihmisille! Kirjastot ovat mukana Siskot ja Simot -yhteisön järjestämässä kampanjassa, jossa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille 16.11.–11.12. ajan.  Tuo oma joulukorttisi kirjastoon, ja jaa jouluiloa.

Kirjaston joulutunnelmaan aletaan virittäytyä ensin Saagassa.  Saagassa laskeudutaan 28.11. klo 11–15 joulunodotuksen tunnelmaan askarrellen sekä musiikista ja iloisesta yhdessäolosta nautiskellen. Stoorin jouluinen askartelupaja järjestetään 8.12. klo 17–19. Ilahduta ystävää, seurustelukumppania, vanhempaa tai muuta läheistä itse tehdyllä joulukortilla!

Askartelupajoihin pääsee vielä 15.–16.12. ja 18.12 Rotundassa, jossa askarrellaan yhdessä joulukuusen viirinauha ja muita joulukoristeita kierrätysmateriaaleista. Perjantaina 18.12. askarreltu viirinauha pääsee koristamaan Rotundan joulukuusta.

Joulukalenterista iloa joulun jokaiselle päivälle

Kirjaston oma joulukalenteri löytyy kirjaston Instagam-tililtä. Joulukalenterista paljastuu joka päivä jotain pientä kivaa, kuten kirjavinkkejä, joulutervehdyksiä, musiikkia sekä kokkaus- ja askarteluohjeita. Joulukalenterin löydät kirjaston Instagrammista.

Lisäksi pääkirjaston lastenosastolla Saagalla on lapsille suunnattu joulukalenteri Tiukun ja Töminän joulu. Pieni tupa suuressa kirjastossa on saanut uusia asukkaita. Pienten hiirten jouluvalmisteluja voi käydä kurkistamassa pääkirjaston lastenosastolla. Heidän touhujaan voi seurata myös  Saagan Instagramissa

Joululauluja etänä tai yllätyslainakirjapaketti pukinkonttiin

OmaKirjaston Jouluspesiaalilähetys 16.12. klo 13.30 luvassa on tuttuja lauluja ja laulattajia OmaKirjaston Youtubessa. Tonttulakit päähän ja mukaan laulamaa! Lähetys on katsottavissa myös tallenteena tutulla sivulla

Joulun yllätyslainan voi lainata kirjastosta 17.–23.12. Anna tänä vuonna kirjaston kestävä yllätyslaina kaverille, sukulaiselle tai vaikka itsellesi. Tule lainaamaan kirjaston yllätyslaina pukinkonttiin. Lainattavat kirjat on paketoitu valmiiksi lahjapaperiin. Jouluaatoksi meillä on yllätyslahja asiakkaillemme kirjaston some-kanavissa, mutta siitä kerromme lisää lähempänä aattoa.