Opiskelijakaupunki Turun videosarjassa Turussa opiskelleet kertovat, miksi valitsivat sen opiskelupaikaksi, mitä korkeakouluopinnot ovat antaneet ja miten he ovat päätyneet nykyisiin työtehtäviinsä. Opiskelu & Työ Turussa -videosarjan alumnit ja heidän työuransa ovat hyvä esimerkki siitä, miksi Turkuun kannattaa jäädä myös opintojen jälkeen.

- Alumnivideosarjalla on tarkoitus kertoa erilaisista urapoluista niin turkulaisille opiskelijoille kuin tänne opiskelemaan lähtöä harkitseville, ja tuoda esiin minkälainen opiskelu- ja työskentelypaikkakunta Turku on. Kuuden korkeakoulun 40 000 opiskelijaa ja Turusta valmistuneet alumnit ovat uutta luova, monialainen ja kansainvälinen osaamispotentiaali kaupunkikehitykselle ja alueen elinkeinoelämälle, videoprojektin vetäjä Charlotta Wendelin Opiskelijakaupunki Turusta kertoo.

Ensimmäisessä videossa esiintyy Turun yliopiston alumni, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Syntyjään turkulainen Arve on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri sekä sairaanhoitaja. Arve on toiminut Turun kaupunginjohtajana vuodesta 2017 lähtien

- Turku on maailman paras paikka opiskelijalle. Olemme tehneet paljon töitä yhdessä korkeakoulujen ja ylioppilaskuntien kanssa, jotta saisimme parannettua opiskelijoiden elämää, viihtymistä ja palveluita tässä kaupungissa, Arve kertoo videolla.

Videosarjassa esitellään yhteensä 13 alumnia. Alumneja on jokaisesta Turun kuudesta korkeakoulusta, joita ovat Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, Åbo Akademi, Yrkeshögskolan Novia, Humanistinen ammattikorkeakoulu sekä Diakonia-ammattikorkeakoulu. Videot on toteutettu yhteistyössä kaikkien turkulaisen korkeakoulujen alumnikoordinaattoreiden kanssa, ja niitä on sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi.

Videosarja on kokonaisuudessaan katsottavissa Study in Turun YouTube-tilillä omana Study & Career in Turku -soittolistanaan.