Turun liikuntapaikoille on tehty rajoituksia ja suosituksia, jotka perustuvat Varsinais-Suomen pandemiaryhmän suosituksiin sekä Turun kaupunginhallituksen päätökseen. Rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 3.–15.12.2020.

Lisätietoja:

Liikunnan koronauutisten koonti:

Uimahallit ja kuntosalit suljetaan yleisöltä ja jäähallien yleisöluisteluvuorot keskeytetään. Yli 20-vuotiaiden sisä- ja ulkoliikuntavuorot perutaan lukuun ottamatta huippu-urheilutoimintaa.

Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten vuorot ja ohjattu toiminta jatkuvat pääosin normaalisti. Harjoittelu tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia. Koululaisten uimaopetus, koulujen uintivuorot ja lasten uimakoulut jatkuvat normaalisti.

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna ja niillä voi harjoitella omatoimisesti. Luistelemaan pääsee Parkin kentällä ja Kupittaan luistelumadolla.

Kaikilla liikuntapaikoilla on pidettävä 1–2 metrin turvaväli ja huolehdittava käsi- ja yskimishygieniasta. Kasvomaskin käyttöä edellytetään yli 15-vuotiailta sisäliikuntatiloissa muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Jokaisen tulee hankkia itse omat maskinsa. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille kouluikäisille, erityisesti yläkouluikäisille, sisäliikuntatiloissa muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Huoltaja voi päättää lapsensa maskin käytöstä.

Yli 20-vuotiaiden toiminta 3.–15.12.2020

 • Sisä- ja ulkoliikuntatilojen yli 20-vuotiaiden toimintaan varatut vuorot perutaan, pois lukien huippu-urheilutoiminta: maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää yksilölajien ammattimainen harjoittelu- ja kilpailutoiminta.   
 • Sisäliikuntatilojen liikuntavuorot, joissa on alle ja yli 20-vuotiaita harrastamassa liikuntaa yhtä aikaa perutaan.  
 • Uimahallit ja kuntosalit suljetaan yleisöltä. Poikkeuksena alle 20-vuotiaiden seuratoiminta sekä kansainväliselle huipulle tähtäävä ammattimainen harjoittelu. 
 • Liikuntapalvelujen ohjattu aikuisten harrastetoiminta päättyi 2.12. 
 • Jäähallien yleisöluisteluvuorot ja jalkapallohallin yleisövuorot keskeytetään.  
 • Hyvityskäytöntöihin palataan myöhemmin.

Alle 20-vuotiaiden toiminta 3.–15.12.2020

 • Sisäliikuntatilojen alle 20-vuotiaiden toimintaan varattuja vuoroja ei peruta.  
 • Liikuntapalveluiden ohjattu lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu syyskauden loppuun.
 • Sisäliikuntatiloissa toteutettava alle 20-vuotiaiden ottelu- ja kilpailutoiminta tulee keskeyttää. 
 • Harjoittelu alle 20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa mm. peliharjoittelussa, voimistelussa, kamppailulajiharjoittelussa lähikontaktityyppisestä harjoittelusta pidättäytymistä. Myös ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa.  
 • Koululaisten uimaopetus, koulujen uintivuorot ja lasten uimakoulut jatkuvat normaalisti Impivaaran uimahallissa. Kaikki Paattisten ja Petreliuksen uimahallien lasten- ja nuorten seuravuorot siirretään Impivaaran uimahalliin.
 • Vuorot tulee edelleen käyttää niiden sisällä eli sisään mennään vuorojen alkaessa ja poistutaan ennen niiden päättymistä.
 • Jäähallien yleisöluisteluvuorot ja jalkapallohallin yleisövuorot keskeytetään.