Maanantaina 7.12. kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esitetään, että Aurakadulle valmistuvan paviljongin tilat vuokrataan Jarko Aaltoselle. Kauppatorin Eerikinkadun molempiin ravintolatiloihin sekä Kauppiaskadun paviljonkiin yrittäjät on päätetty jo aikaisemmin. Eerikinkadun paviljonkien kahteen pienempään liiketilaan on vielä vuokrausmahdollisuus neuvotteluiden kautta.

Päivitettyjä ja uusia tarjouksia kauppatorin Aurakadun puoleisen paviljongin vuokrauksesta tuli yhteensä yhdeksän.
- Saimme kaiken kaikkiaan kilpailutuksen aikana hyviä ja laadukkaita tarjouksia paviljonkeihin. Olen iloinen siitä, että paviljongit herättivät kiinnostusta ja niin moni oli halukas tulemaan yrittäjäksi uudistuneelle torille, kertoo hankepäällikkö Kirsi-Maria Eronen.

Saaduista tarjouksista arviointiryhmä ehdotti valittavaksi Jarko Aaltosen, perustettavan yhtiön lukuun, ruokaravintolaa, jonka konsepti täyttää laadulliset kriteerit ja tukee uudistetun torin toimintaa ja konseptia.
- Ehdotettu toimija antoi myös vuokrahinnan osalta riittävän vähimmäisvuokratarjouksen. Tarjoaja on tarjonnut kohteeseen gastro-viini -ravintolaa, jonka teemana on saaristo, kertoo hankepäällikkö Eronen.

Pikkunälkään sapaksia

Aurakadun ravintolassa on tarkoituksena tarjota vaihtuva kausimenu, joka sisältää muun muassa kalaruokia sekä paikallisia liharuokia. Raaka-aineina ravintolassa hyödynnetään lähituottajien tuotteita.

Myös pienenpään nälkään on tulossa valinnanvaraa. Yrittäjällä on suunnitelmissa tuoda listalle muun muassa sapakset eli suomalaisia versioita espanjalaisista suupaloista.

Aurakadun ravintolaa yrittäjä kuvaa myös kohtaamispaikkana kulttuurin ystäville vaihtuvine ohjelmineen, taiteineen ja tapahtumineen. Ravintolan laajat aukioloajat ja monipuolinen ruoka sekä tapahtumapuoli sopivat kaiken ikäisille asiakkaille.

Paraatipaikalla vielä tilaa

Paviljonkien yhteensä kuudesta tilasta neljä on nyt yrittäjänsä löytänyt. Kahvila ja ravintolakäyttöön tarkoitettujen tilojen lisäksi Eerikinkadun paviljonkeihin parhaillaan valmistuu kaksi pienempää liiketilaa. Näihin vajaan 40 neliön tiloihin kaupungin keskustassa on edelleen mahdollisuus päästä vuokralle.

- Eerikinkadun pieniin liiketiloihin ei tosiaan ole vielä saatu uusia tai päivitettyjä tarjouksia, mutta kiinnostuneita pyydetään olemaan kaupunkiin yhteyksissä. Tilojen osalta jatketaan vuokralaisten hakua neuvotteluteitse, Eronen sanoo.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Schmauman Nordgen Architects