Vähäheikkilä-Hirvensalon kotihoidossa on hulvaton ja avoin työilmapiiri, jossa jokainen voi olla oma itsensä. Yhdessä tekeminen ja toisten tsemppaaminen ovat kaiken A ja O. 

TURUN TEKIJÄT

Turun tekijät -juttusarjassa tutustutaan kaupungin työntekijöihin, jotka rakentavat turkulaisten arkea. Sarjaa voi seurata Turun kaupungin verkkosivuilla sekä somessa tunnuksella #turuntekijät. 

Turun tekijäksi? Avoimet työpaikkamme löydät osoitteesta turku.fi/rekry

 

Lähihoitajat Henna Pekkarinen ja Elina Malpakka sekä sairaanhoitaja Heidi Kuusela kehuvat työyhteisöään maailman parhaaksi. Kotihoidossa pääsee tekemään todella monipuolisia koulutustaan vastaavia työtehtäviä, mitä ei muualla saisi tehdä.

Kotihoidossa työpäivät ovat monimuotoisia ja vastaan voi tulla mitä vain

Tiimin työpäivät koostuvat pääsääntöisesti asiakaskäynneistä, jotka sisältävät perushoitoa, lääkejakoa, haavahoitoa, avanteenhoitoa, kertakatetrointia, erilaisten injektioiden pistämistä, kirjaamista ja asiakkaan arviointia. Lisäksi he avustavat asiakkaita kodinhoidollisissakin askareissa ja pitävät yhteyttä omaisiin.

Tämä on haasteellista ja itsenäistä työtä, jossa arvioidaan ja tehdään päätöksiä vaikeissakin olosuhteissa ja pääsee käyttämään ammatillista osaamistaan. Asiakkaiden kohtaaminen ja heidän tarinoidensa kuuntelu ovat parasta, kertoo Henna

- Eri työntekijöillä on myös erilaisia vastuualueita hoidettavana, Henna täydentää.

Vähäheikkilä-Hirvensalon kotihoidon työntekijät Heidi Kuusela (vas), Elina Malpakka ja Henna Pekkarinen ovat matkalla asiakkaan luokse

Parasta työpäivässä ovat onnistumiset, kun saa ikäihmisille hyvän mielen jostain ihan pienestä asiasta, Heidi kertoo

-Haastetta löytyy ja pystyn kehittämään ammattitaitoani. Paras hetki työpäivässä on mukavat työkaverit ja asiakaskohtaamiset, missä saan asiakkaan hyvälle mielelle, Elina kertoo.

Meillä on hauskaa ja nauru raikuu

Työyhteisö on kannustava, auttaa ja tukee toisiaan.

- Meillä on keskenään hauskaa ja nauru raikuu usein toimistolla. Tukea ja apua saa aina pyytämällä, ja osaamista ja tietoa jaetaan mielellään myös muille, Henna kiittelee.

Työyhteisöni on tsemppaava ja maailman paras. Meillä on todella hyvä yhteishenki ja olemme tiivis yhtenäinen porukka. Tiimissämme on myös todella hyvä huumorintaju mikä auttaa jaksamaan, kiittelee Elina.

- Työyhteisömme pelaa hyvin yhteen ja olemme hyvä tiimi. Vaikka hoitotyö tuntuu ajoittain raskaalta, juuri sen takia on tärkeää, että työyhteisömme on näin hyvä ja yhteistyö hyvä, Heidi kertoo.

Turun kaupunki on työnantajana luotettava

Julkisella sektorilla on tehty vanhuspalvelutyötä jo pitkään, joten monet asiat toimivat hyvin vuosien ajan tehdyn työn vuoksi.

Yksimielisiä he ovat siitä, että palkkausta tulisi ehdottomasti nostaa, mikä lisäisi myös pysyvyyttä alalla. Kiitosta kuitenkin saa työnantajan tarjoamat kahvit ja tyky-ranneke liikunta- ja kulttuuripalveluihin sekä luotettavuus. Hoitotarvikkeita on aina riittävästi, mikä luonnollisesti helpottaa työn toteuttamista.

- Sovitut vuorot pitää ja palkka maksetaan silloin kun on luvattu, Heidi kertoo.

 

Katso Hennan kuulumiset myös videolta: