Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli kokouksessaan mm. asemakaavan muutoksen tavoitteita, jotka liittyvät Turku Energian korttelin kehittämiseen. Kaavoituksen esiselvitys puoltaa Luolavuoressa Petrean alueen kehittämistä asuin- ja palvelurakentamiseen.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Turku Energian kortteli

Turku Energian korttelia koskevan asemakaavamuutoksen tavoitteet hyväksyttiin. Laadittava asemakaavanmuutos tehdään korkeimman hallinto-oikeuden kumoaman Turku Energia -nimisen asemakaavanmuutoksen tilalle.

Asemakaavanmuutoksella halutaan parantaa korttelin toimivuutta ja elinvoimaa, tuoda lisää asuntoja keskustan läheisyyteen ja eheyttää kaupunkikuvaa täydennysrakentamisella. Vanhojen voimalaraken-nusten innovatiivinen uusiokäyttö yhdistetään uusien asuinrakennusten rakentamiseen. Energianjakelun turvaamiseksi alueella jatketaan nykylaajuudessa kaukolämmön vara- ja huipputuotantoa sekä sähkönja-kelua sähköaseman muodossa.

Kaavoituksen esiselvitys; Petrea, Peltolantie 3

Kaavoitus on laatinut esiselvityksen asemakaavanmuutoksen laatimisesta Luolavuoren kaupunginosaan kuntoutuskeskus Petrean tontille. Kaavahankkeella tavoitellaan uusien asuntojen ja niitä tukevien palve-luiden kaavoittamista.

Esiselvityksen perusteella kaavahanke on tarkoituksenmukainen, joten se kannattaa käynnistää. Suunnittelun yhteydessä tulee kuitenkin arvioida rakentamisen määrää, sijaintia ja sopivuutta ympäröivään maastoon ja kaupunkikuvaan.

Poikkeamispäätös: Nunnankatu 4

Poikkeamislupa on myönnetty niin, että Nunnankadun, Hämeenkadun ja Luostarin Välikadun rajaamaa korttelia voidaan kehittää liike-, toimisto- ja majoituspalveluja rakentamalla. Asuinrakentamista kortteliin ei ole hyväksytty. Myöskään piha-alueelle suunniteltua laajennusosaa ei ole hyväksytty.

Lautakunnan myönsi vastaavan poikkeamisluvan jo lokakuussa 2018, mutta luvanvoimassaolo päättyi kuluvan vuoden marraskuussa. Lautakunnalle esitetään, että toimialajohtajan päätös merkitään tiedoksi.

Asemakaavanmuutosluonnos; Kaskenkatu 9b

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on mahdollistaa täydennysrakentaminen osoitteessa Kaskenkatu 9b. Kaavaluonnoksessa osoitetaan rakennuspaikka seitsemänkerroksiselle asuintalolle, jonka rakennusoikeus on 2200 k-m2 ja asukasmäärä noin 40. Kaavan valmistelun aikana selvitetään koko korttelin kehittämismahdollisuudet.

Kotihoidon pysäköintitunnuksen käyttöönottamisen ja myöntämisen periaatteet

Tieliikennelakiin sisältyy pykälät kotihoidon pysäköintitunnuksista, joilla parannetaan mm. kotihoidon työn-tekijöiden pysäköintimahdollisuuksia kadulla. Kotihoidon pysäköintitunnus esitetään otettavaksi käyttöön koko kaupungin alueella viimeistään 1.3.2021.

Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että pysäköintitunnuksen käyttöönoton säännöt ja rajaukset hyväksytään. Ne koskevat sekä julkisia palveluntarjoajia että yksityisiä toimijoita.

Viinamäen päiväkodin uudisrakennushankkeen loppuraportti

Viinamäen päiväkodin uudisrakennus on valmistunut ja hankkeesta on tehty loppuraportti. Toteutuneet kustannukset olivat noin 5,5 miljoonaa euroa. Hanke alitti kustannusarvion 1,35 miljoonalla eurolla.

Kokouksen pöytäkirja