Yllätyksiä, arvontoja, menovinkkejä, satuja, musiikkia, liikuntaa, askarteluohjeita – sosiaalisen median joulukalenterit tuovat iloa ja jännitystä joulunodotukseen aina aattoon asti.

Listasimme tuttujen turkulaistoimijoiden kiinnostavimmat joulukalenterit yhteen. Valitse suosikkisi tai ota seurantaan vaikka kaikki!

Kauppatorin joulukalenteri

Kauppatorin Facebook-joulukalenteri tuo esiin monipuolisen keskustan kasvot. Luukuista vastaavat keskustan kivijalkayritykset ja muutama muukin yllätys on matkassa mukana. 

•    Turun kauppatorin Facebook-sivu

Turun vapaa-aikatoimialan joulukalenteri

Kaupungin vapaa-aikatoimialan joulukalenteri tarjoaa sesonkiin sopivia menovinkkejä ja lahjaideoita kulttuurin ja liikunnan ystäville.

Luukuista löytyy myös muutamia arvontoja – käy kurkkaamassa joulukuun ensimmäisen päivän luukku ja nappaa upea joululahja pukinkonttiin!

•    Kulttuuria Turussa Instagram-sivu

Kaupunginkirjaston joulukalenterit

Kirjastolla on joulukalentereita peräti kaksin kappalein! Molempia voi seurata Instagramin kautta. 

Pääkirjaston omasta joulukalenterista paljastuu joka päivä pientä kivaa ohjelmaa, kuten kirjavinkkejä, joulutervehdyksiä, musiikkia sekä kokkaus- ja askarteluohjeita. 

Saagassa puolestaan valmistellaan Tiukun ja Töminän joulua. Hiirten joulupuuhia voi seurata paitsi somessa, myös pääkirjaston lastenosastolla. Saagan joulukalenteri julkaistaan sekä suomeksi että ruotsiksi. 

•    Turun kaupunginkirjaston Instagram-sivu
•    Lastenosasto Saagan Instagram-sivu

Karinakodin joulukalenteri

Karinakodin saattohoitoyksikön Facebook-joulukalenterissa julkaistaan päivittäin kuvia talon tontuista ja tapahtumista.

Ydinkeskustayhdistyksen joulukalenteri

Turun ydinkeskustayhdistyksen Joulun polku –kalenteri avautuu päivittäin Instagramissa ja Facebookissa. Luukkujen takaa paljastuu tarjouksia, arvontoja, jouluisia näyteikkunoita ja yllätyksiä, jotka houkuttelevat ihmisiä keskustaan.

•    Joulun polku Instagram-sivu
•    Joulun polku Facebook-sivu

Arkkipiispan joulukalenteri lapsille

Arkkipiispa Tapio Luoma sekä Nalle-Kalle johdattelevat joulutunnelmaan Facebookin välityksellä. Arkkipiispa lukee lapsille yhden sadun joka päivä aina jouluaattoon asti.

Sadut ovat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän varhaiskasvattajien valitsemia. Mukana on satuja tunnetuilta lastenkirjailijoilta, kuten Hannele Huovilta, Roope Lipastilta ja Timo Parvelalta.

•    Kirkko Turussa ja Kaarinassa Facebook-sivu

Perhetalo Heidekenin joulukalenteri

Perhetalo Heidekenin joulukalenterissa seikkailevat tonttuveijarit Väkkärä, Mekkala, Täpinä ja Huiskis. Facebookissa avataan luukku joka päivä. Luukkuja voi käydä bongaamassa myös paikan päällä perhetalon ikkunoista, osoitteessa Sepänkatu 3, Turku.

Tanssiva joulukalenteri

Läntisen tanssin aluekeskuksen Tanssiva joulukalenteri tuo liikkeen iloa joulun odotukseen Turussa ja lähialueilla. Luukuista löytyviä tanssiesityksiä voi seurata paikan päällä tai verkon välityksellä Facebookin, Instagramin tai nettikalenterin kautta.

Ohjelman suunnittelusta vastaa tänä vuonna Aboa-apurahalla palkittu tanssitaiteilija Maria Nurmela yhteistyössä tanssitaiteilija Henna-Maria Hanhinevan kanssa.

Turun Vesihuollon joulukalenteri

Turun Vesihuollon Facebook-joulukalenterissa jaetaan monipuolista vesitietoa arjen ja juhlapyhien ratoksi.

#joulukaupunki