Turun keskustan alueelle on merkitty seitsemän kuuntelupaikkaa, ekouteriaa, jossa Turun ääniä voi kuunnella kävelylenkin lomassa.

Turun keskusta-alueelle on merkitty seitsemän paikkaa, jossa voi kuunnella Turun äänimaisemaa. Kohteet voi kiertää kävelylenkillä, etsiä ekouterian ja pysähtyä kuuntelemaan. Mitä ekouteriassa kuulee, vaihtelee vuoden- ja vuorokaudenajan sekä sään mukaan.

Kävelyn voi toteuttaa seurassa tai yksin. Kuunnellessa on hyvä olla hiljaa, juttuseuraa ei tarvita.

Ekouterioissa voi kuunnella kyseistä paikkaa, mutta niihin kaikkiin liittyvät myös turkulaiset kirkonkellot. Neljässä kohteessa voi lauantai-iltana ehtookellojen aikaan kello 18 kuulla useamman kirkon kelloja yhtäaikaa. Useammat kellot kuuluvat myös sunnuntaiaamuisin jumalanpalvelusten aikaan.

Kuuntelupaikat löytyvät Aurajokirannasta, Vartiovuorelta, Richterinrannasta, Nummenrannasta, Samppalinnanrinteeltä, Sotalaisenpuistosta ja Kakolanmäeltä.

Kohteet on koottu nettisivustolle kuulumia.org. Sivulta löytyy myös printattavat ohjeet, jotka voi ottaa mukaan kävelylle. Reitin varrella kuuntelupaikat on merkitty keramiikkalaatalla, jossa on korvan kuva ja teksti #kuulumia.

Kuulumia Ekouteriat ovat osa ääni- ja ympäristötaideteoksia "Kuulumia", jonka suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Simo Alitalo ja Tuike Alitalo

Asiasanat: