Joulurauhan julistus on luettu Suomen Turussa lähes katkeamattomana perinteenä yli 700 vuoden ajan. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään ilman yleisöä vakavan koronatilanteen vuoksi. Mitä kaikkea taustatyötä tärkeät tapahtumat vaativat? Tästä meille kertoo työntekijämme, suhdetoimintakoordinaattori Sari Haavisto, joka on toiminut Joulurauhan julistuksessa yhteyshenkilönä ja tuottajana Turun kaupungin puolelta jo yli viidentoista vuoden ajan.

TURUN TEKIJÄT

Turun kaupungilla työskentelee yli 11 000 eri alan ammattilaista monipuolisissa työtehtävissä. 

Tässä juttusarjassa työntekijät pääsevät kertomaan työstään kaupungilla. Mikä on työpäivän paras hetki ja miksi kaupungille kannattaa tulla töihin?

Avoimet työpaikkamme löydät Kuntarekrystä osoitteesta www.turku.fi/rekry

Sari Haavisto koordinoi Joulurauhan julistusta järjestelyiden osalta; YLEn, soittokunnan, kuorojen, lava- ja äänentoistotekniikan ja Suomen Punaisen Ristin Turun osaston sekä kaupungin omien toimijoiden kanssa. Eri viranomaislupien laatiminen on yksi osa tätä työtä.

-Yhteistyötä tietenkin tehdään, ei näitä hommia pysty hoitamaan ilman osaavia tekijöitä kaupungin eri organisaatioissa, Sari tarkentaa.

Tapahtumat vaativat hurjasti taustatyötä

Tapahtumien lisäksi Sari vastaa mm. edustustilaisuuksista ja liputuksista. Hän toimii myös kaupungin puolelta yhteyshenkilönä matkahallintaan liittyvissä asioissa matkatoimistoon, VR:n ja laivayhtiöiden suuntaan.

-Sitä ei välttämättä tule ajatelleeksi, miten paljon taustatyötä tapahtumiin liittyy. Minulla on tämän lisäksi vastuullani vielä Ekumeeninen joulu, Itsenäisyyspäivän juhlakonsertit, Veteraanipäivän juhla ja paljon muuta, Sari kertoo.

Sari Haavisto vuoden 2018 Ekumeeninen joulu -tilaisuudessa käsissään humanitaarisen viestintuojan Karri ”Paleface” Miettisen kaupungille antama lahja. Kyseessä on länsi-afrikkalainen kielisoitin kora, jonka valmistamiseen Paleface osallistui.

Työssäni parasta on yhteistyö ihanien ja osaavien kollegoiden kanssa

Sarin tehtävänkuva on melko moninainen. Nyt hän esimerkiksi skannaa Tall Ships Race -tapahtumaan liittyviä yhteistyösopimuksia ja hankintasopimuksia, jotta ne saadaan eteenpäin.

-Työssäni on parasta se, että jatkuvasti tulee vastaan tilanteita ja asioita, joihin pitää pystyä nopeallakin aikataululla reagoimaan. Tänä vuonna tällainen tilanne tuli eteen, kun joulun tapahtumat järjestettiin ilman yleisöä. Parasta on myös se, että saa tehdä yhteistyötä lukuisten ihanien, osaavien ja ammattitaitoisten kollegoiden kanssa, Sari kiittelee.

Turun kaupunki on monialainen organisaatio

-Täällä työskennellessään oppii näkemään, miten paljon erilaisia mahdollisuuksia kaupungin palveluissa on ja miten paljon kaupunkilaisten eteen tehdään hyvää työtä, toteaa Sari.

Huomenna Sari on taustajoukoissa mukana, kun Turun kaupungin protokollapäällikkö Mika Akkanen lukee joulurauhan julistuksen Brinkkalan talon parvekkeelta jouluaattona 24.12.2020 kello 12 tyhjälle Vanhalle Suurtorille.

Voit seurata tapahtumaa suorana televisiosta, YLE1 tai YLE Areenasta.  

 

HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA!