Turun kaupungin liikuntapaikoilla jatkuvat suositukset ja rajoitukset 7.3. asti. Ulkoliikunta tarjoaa mukavaa vaihtelua, sillä talviliikuntaolosuhteet ovat Turussa nyt parhaimmillaan.

Viimeisimmät liikunnan koronauutiset:

 

Uutiseen päivitetty 18.2.2021 tieto, että rajoitukset jatkuvat 7.3. saakka. Sivun Sinua saattaa kiinnostaa -osioon on kiinnitetty uutinen aikuisten liikunnan helpotuksista 22.2.-7.3.

Turun kaupungin sisäliikuntatilat on suljettu yleisöltä 7.3. saakka. Lasten ja nuorten liikuntavuorot jatkuvat. Samoin jatkuvat aikuisten huippu-urheiluun varatut vuorot. Muu aikuisten liikuntatoiminta on tauolla.

Liikuntaa järjestäville seuroille lähetetään ohjeet, miten harjoituksia voidaan toteuttaa turvallisesti ilman lähikontaktia. Ohjeiden noudattamista valvotaan pistotarkastuksin. Laiminlyöntien takia ryhmän vuorot voidaan perua kahdeksi viikoksi.

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna ja niillä voi harjoitella omatoimisesti. Liikuntapalveluiden järjestämä ohjattu toiminta lapsille ja nuorille käynnistyi 11.1. Aikuisten ohjatun toiminnan alkaminen siirtyy. 

Sisä- ja ulkoliikuntatilat, yli 20-vuotiaat 7.3.2021 asti

Sisä- ja ulkoliikuntatilojen yli 20-vuotiaiden toimintaan varatut vuorot perutaan, pois lukien huippu-urheilutoiminta: maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta sekä kansainväliselle huipulle tähtäävä yksilölajien ammattimainen harjoittelu- ja kilpailutoiminta.
Sisä- ja ulkoliikuntatilojen liikuntavuorot, joissa on alle ja yli 20-vuotiaita harrastamassa liikuntaa yhtä aikaa perutaan.
Uimahallit ja kuntosalit on suljettu yleisöltä, poikkeuksena alle 20-vuotiaiden seuratoiminta sekä kansainväliselle huipulle tähtäävä ammattimainen harjoittelu.

Liikuntapalvelujen ohjattua harrastetoimintaa aikuisille ei järjestetä. Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleissa aikuisten ohjausten (uimakoulut, vesijumpat ja jumpat) aloitus siirtyy.

Impivaaran uimahalli tarjoaa live-jumppia:

Vauvauinnit ja aikuisten uimakoulut siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä.

Sisä- ja ulkoliikuntatilat, alle 20-vuotiaat 7.3.2021 asti

Sisä- ja ulkoliikuntatilojen alle 20-vuotiaiden toimintaan varattuja vuoroja ei peruta. Turun kaupungin liikuntapalvelut on perunut ottelu- ja tapahtumakäyttöön varatut vuorot.

Harjoittelu alle 20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa mm. peliharjoittelussa, voimistelussa ja kamppailulajiharjoittelussa lähikontaktityyppisestä harjoittelusta pidättäytymistä. Ohjeet poikkeusajan turvalliseen liikuntaan:

Liikuntapalveluiden ohjattu toiminta lapsille ja nuorille (Liike-kerhot ja Mihi) käynnistyivät 11.1. Lasten uimakoulut alkoivat Impivaaran uimahallissa 9.1. ja koulujen uimaopetus 7.1. Koulut voivat varata uintivuoroja Impivaaran uimahallista. Lasten liikunnan ihmemaan kevätkauden aloitus siirtyy.

Liikuntapaikoilla ovat voimassa linjaukset ja määräykset mm. yli 15-vuotiaiden maskin käytöstä, turvaetäisyyksien noudattamisesta ja käsihygieniasta. Aikuisia ohjaajia suositellaan käyttämään sisätiloissa ohjatessaan maskia. Kouluikäisille ja erityisesti 12 vuotta täyttäneille suositellaan maskin käyttöä.

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna omatoimiseen liikuntaan. Luistelemaan pääsee Parkin kentällä ja Kupittaan luistelumadolla sekä luistelukentillä. Pukukopit eivät ole käytössä.

  • turku.fi/luistelu -sivulla on linkit kaikkiin luistelumahdollisuuksiin (tekojääradoille ja luistelukentille)

Kaikki turku.fi/latuinfo -sivulla mainitut ladut on avattu. Niiden kunnossapitotiedot voi tarkistaa latuinfo-sivulta. Suksivuokraamon aukioloajat kerrotaan suksivuokraamon sivulla. Lapsille on tarjolla maksuttomia hiihtokouluja.

Mukavaa talviliikuntakautta!