Turun kaupungin liikuntapaikoilla jatkuvat suositukset ja rajoitukset sunnuntaihin 24.1.2021 asti

Viimeisimmät liikunnan koronauutiset:

 

Uimahallit, kuntosalit, jäähallit ja muut sisäliikuntatilat on suljettu yleisöltä. Yleisövuoroja ei järjestetä jäähalleissa ja jalkapallohallissa. Lasten ja nuorten seuravuorot jatkuvat. Samoin jatkuvat aikuisten huippu-urheiluun varatut vuorot.
Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna ja niillä voi harjoitella omatoimisesti.
Liikuntapalveluiden järjestämä ohjattu toiminta lapsille ja nuorille käynnistyy maanantaina 11.1. Aikuisten ohjattu toiminta alkaa 1.2.

Sisä- ja ulkoliikuntatilat, yli 20-vuotiaat: 11.–24.1.2021

Sisä- ja ulkoliikuntatilojen yli 20-vuotiaiden toimintaan varatut vuorot perutaan, pois lukien huippu-urheilutoiminta: maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta sekä kansainväliselle huipulle tähtäävä yksilölajien ammattimainen harjoittelu- ja kilpailutoiminta.
Sisä- ja ulkoliikuntatilojen liikuntavuorot, joissa on alle ja yli 20-vuotiaita harrastamassa liikuntaa yhtä aikaa perutaan.
Uimahallit ja kuntosalit on suljettu yleisöltä, poikkeuksena alle 20-vuotiaiden seuratoiminta sekä kansainväliselle huipulle tähtäävä ammattimainen harjoittelu.

Liikuntapalvelujen ohjattua harrastetoimintaa aikuisille ei järjestetä tammikuussa. Ohjattu toiminta käynnistyy 1.2. ja kestää toukokuulle. Leidit liikkeellä-, Kunnon äijät- ja Kuntokonkarit -kausikorttien myynti alkaa 25.1.
Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleissa aikuisten ohjaukset (uimakoulut, vesijumpat ja jumpat) alkavat 1.2. Impivaaran uimahalli tarjoaa live-jumppia:

Vauvauinnit ja aikuisten uimakoulut siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä.

Sisä- ja ulkoliikuntatilat, alle 20-vuotiaat: 11.–24.1. 2021

Sisä- ja ulkoliikuntatilojen alle 20-vuotiaiden toimintaan varattuja vuoroja ei peruta. Sisä- ja ulkoliikuntatiloissa toteutettava alle 20-vuotiaiden ottelu- ja kilpailutoiminta tulee keskeyttää. Yleisölle tarkoitetuista esityksistä ja näytöksistä tulee pidättäytyä. Harjoittelu alle 20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla tulee toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa mm. peliharjoittelussa, voimistelussa ja kamppailulajiharjoittelussa lähikontaktityyppisestä harjoittelusta pidättäytymistä. Ohjeet poikkeusajan turvalliseen liikuntaan:

Liikuntapalveluiden ohjattu toiminta lapsille ja nuorille (Liike-kerhot ja Mihi) käynnistyy 11.1. Lasten uimakoulut alkavat Impivaaran uimahallissa 9.1. ja koulujen uimaopetus 7.1. Koulut voivat varata uintivuoroja Impivaaran uimahallista. Lasten liikunnan ihmemaan kevätkausi alkaa 31.1.2021.
Liikuntapaikoilla ovat voimassa linjaukset ja määräykset mm. yli 15-vuotiaiden maskin käytöstä, turvaetäisyyksien noudattamisesta ja käsihygieniasta. Lisäksi kouluikäisille alle 15-vuotiaille suositellaan maskin käyttöä.

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna omatoimiseen liikuntaan. Luistelemaan pääsee Parkin kentällä ja Kupittaan luistelumadolla.

Luonnonjääkenttien jäädytys on käynnissä. Ensimmäiset luistelukentistä pyritään saamaan luistelukuntoon maanantaiksi 11.1. Pukukopit eivät ole käytössä toistaiseksi. Impivaarassa lumetustyöt ovat käynnissä ja tykkilumilatujen tekoon päästään, kun lunta saadaan tehtyä riittävästi.