Kirjaston palveluja koskevia koronarajoituksia jatketaan 10.2.2021 saakka. Rajoituksilla pyritään estämään koronan leviäminen entisestään. Rajoitusten aikana aineistoa voi lainata varaamalla ja noutamalla varauksen kirjastosta.

Kirjaston rajatut palvelut lyhyesti:

  • Käytä maskia ja pidä turvavälit!
  • Asioi kirjastossa ripeästi (max.15 min): palauta tai hae varauksesi. Varauksia ja lainojen uusimisen voi tehdä osoitteessa www.vaskikirjastot.fi.
  • Pääkirjastossa hyllyistä ei voi mennä kirjoja lainaamaan (kokoelmatilat on suljettu). Aineistoa voi lainata varaamalla ja noutamalla varauksen kirjastosta. 
  • Tietokoneiden käyttö ja tulostaminen on mahdollista vain pika-asiointina (max 15 min).
  • Kirjaston tapahtumat järjestetään vain etänä some-kanavistamme ja verkosta.

Café Sirius

  • auki arkisin klo 9-15
  • viikonloppuisin suljettu.

Kirjaston rajoitetut palvelut

Kirjastossa asioivia suositellaan käyttämään maskia asioinnin ajan ja huomioimaan turvavälit. Kävijämääriä seurataan ja kirjastoon pääsyä voidaan tarvittaessa rajoittaa. Kirjasto suosittelee lähi- ja verkkomaksua. Suurempien ryhmien, kuten esim. koululuokkien käynti ei ole toivottavaa, palautukset voi pudottaa myös pääkirjaston palautusluukkuun.

Pikainen asiointi max. 15 minuuttia on kirjastossa mahdollista. Pika-asioitiin kuuluu palauttaminen, varausten nouto ja lisäksi kirjastoissa rajallisesti tarjolla olevan aineiston lainaus. Aineistoa voi lainata varaamalla ja noutamalla varauksen kirjastosta. Kirjaston Kirjastojen palveluaukioloajat pysyvät ennallaan, mutta omatoimiaika ei ole rajoitusten aikana käytössä.

Kokoelmatiloihin on rajattu pääsy, ja se vaihtelee kirjastoittain. Turun pääkirjaston osalta tämä tarkoittaa sitä, että kokoelmatilat (kauno- ja taiteet -osasto, musiikkiosasto, lasten ja nuorten osasto ja tieto-osasto) on suljettu. Lisäksi vanhan päärakennuksen ulko-ovi on suljettu. Näin ollen hyllyistä ei voi mennä kirjoja lainaamaan. Linnankadun puolella oleva palautusluukku otetaan myös palveluaikoina käyttöön. Kirjastojen wc-tilat pidetään kiinni.

Lukupaikat ovat pois käytöstä kokonaan, eikä rajoitusten aikana ole mahdollista lukea lehtiä. Tietokoneiden käyttö ja tulostaminen on mahdollista, mutta vain pika-asiointina, eikä tietokoneita voi varata ennakkoon. Lisäksi myös muut varattavat palvelut kuten mikrofilmien lukulaite, digitointi, 3D-tulostus, ovat poissa käytöstä.

Kirjastoautot kulkevat normaalin aikataulun mukaan. Autossa voi asioida kerralla vain yksi asiakas tai perhe. Kouluilla ja päiväkodeilla vain opettaja tai vastaava käy autossa.

Kirjaston tapahtumat perutaan

Kirjaston kaikki kasvotusten tapahtuvat tapahtumat peruutetaan tai ne toteutetaan ainoastaan etänä virtuaalisesti.

Kirjaston ryhmäkäynnit peruutetaan tai toteutetaan virtuaalisesti. Ainoastaan koulujen välittömässä yhteydessä olevissa kirjastoissa voivat koululaiset asioida pieninä ryhminä koulun näkemyksen mukaan aamuaikaan.

Kotipalvelua toteutetaan normaalisti hygieniaohjeita tarkasti noudattaen.