PressReader-lehtipalvelusta löydät yli 6000 sanoma- ja aikakauslehteä sähköisenä näköisversiona yli sadasta maasta ja yli kuudellakymmenellä eri kielellä. PressReaderiä voi käyttää myös etänä, kirjautuminen palveluun onnistuu tällöin kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla.

Kirjautuminen PressReaderiin selaimessa:

  1. Kirjautuminen löytyy oikeasta yläreunasta (”Sign In”).
  2. Valitaan vasemmalta ”Library and Group”.
  3. Hakukenttään kirjoitetaan Vaski, mikäli sijaintipalvelut eivät ole päällä.

Kirjautuminen PressReaderiin sovelluksella:

  1. Sovelluksen valikosta avataan kohta ”Sign in”
  2. Napsautetaan kohtaa ”Library and Group”
  3. Valitaan ”Select library” -listasta Vaski libraries.
  4. Kirjastokortin numero ja tunnusluku kirjoitetaan niille varattuihin kenttiin.

PressReader on helppokäyttöinen e-lehtipalvelu, josta löytyy runsaasti sisältöä, esimerkiksi Hufvudstadsbladet, The Guardian, The Washington Post, Rolling Stone, Vogue, ym. Palvelua voi käyttää sekä tietokoneen selaimella että mobiililaitteella maksuttomalla PressReader-sovelluksella, jonka voi ladata laitteen sovelluskaupasta.

Lehtiä voi myös kuunnella

Lehtiä voi selailla maan, kielen, aihepiirin tai lehtityypin mukaan. Suomenkielisiin lehtiin löytyy myös valmis linkki. Lehti avautuu kansikuvaa napauttamalla.

Palvelussa on erilaisia ominaisuuksia, artikkelin saa esimerkiksi muutettua tekstinäkymäksi ja niitä voi kuunnella tai kääntää toiselle kielelle. Joistakin lehdistä löytyy myös yksittäisiä aiempia numeroita. Hyvä selain lukemiseen on Firefox tai Chrome.

Sovellus toimii samaan tapaan kuin palvelun selainversio.

    Asiasanat: