Tykkää turkulaisesta! -kampanja haastaa mukaan tekemään hyvää. Etsitkö mielekästä tekemistä? Liittyikö uudenvuodenlupauksesi muiden ihmisten huomioimiseen ja auttamiseen? Yksi tapa tehdä hyvää sekä itselle että muille on ryhtyä vapaaehtoiseksi!

Löydä oma tapasi auttaa!

Lisää vapaaehtoistehtäviä löydät verkosta:

Vapaaehtoistyö tarjoaa mahdollisuuden solmia uusia ystävyyssuhteita, hyödyntää omaa elämänkokemusta sekä oppia myös aivan uusia taitoja. Turussa vapaaehtoistoimintaa on tarjolla hyvin laajasti mm. eri järjestöissä, seurakunnassa ja kaupungilla.

Myös vapaaehtoistehtävien kirjo on moninainen: Oman kiinnostuksensa mukaan vapaaehtoisena voi toimia esimerkiksi vain kertaluontoisesti vaikkapa tietyssä tapahtumassa tai halutessaan toimintaan voi sitoutua pitkäaikaisemmin ja antaa näin omaa aikaansa vaikkapa yksinäisyyttä kokevan kanssaihmisen iloksi.

Ajankohtaisia esimerkkejä vapaaehtoistöistä  

Sippe-kutsut tuovat iloa senioreiden arkeen

Turun Lähimmäispalveluyhdistys haastaa turkulaiset mukaan tuomaan iloa senioreille tilaamalla Sippe-nettikutsut pienelle porukalle! Kutsuilla keskustellaan hyvinvoinnista turvallisesti videoyhteyden välityksellä. Keskustelua virittelee koulutettu Sippe-vapaaehtoinen. Voit itse valita kutsujen teeman esimerkiksi uni, ravitsemus, kirjallisuus, musiikki, lemmikit tai luonto. Liittymiseen osallistuja tarvitsee tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen. Kutsut ovat maksuttomat. Tai voit itse ryhtyä Sippe-vapaaehtoiseksi! Seuraava vapaaehtoisten koulutus järjestetään verkossa ti 2.3. klo 12–14 ja ti 9.3. klo 12–14.

Lisätiedot: anni.suvitie@kotikunnas.fi / puh. 044 756 8053 ja www.sippe.fi (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Tukihenkilönä voit vähentää yksinäisyyttä – Ilmoittaudu mukaan V-S FinFamin toimintaan!

Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset FinFami ry kouluttaa vapaaehtoisia tukihenkilöitä kaikenikäisten mielenterveys- ja päihdeläheisten tueksi. Tällä hetkellä yhdistyksen kautta tukihenkilöä etsii mm. lapsia ja nuoria, joiden lähipiirissä on mielenterveyden haasteita tai päihteiden väärinkäyttöä. Tukihenkilötoiminta on ollut osa vapaaehtoistoimintaamme jo vuosien ajan, ja lähtemällä mukaan tukihenkilöksi voit olla antamassa oman osasi yksinäisyyden poistamiseksi! Seuraava tukihenkilökoulutus järjestetään ma 1.3. klo 17–20 ja la 6.3. klo 9–16.

Lisätietoa: adonika.ella@vsfinfami.fi / puh. 044 793 0583

Tukenasi-toiminnan vapaaehtoisena lievität yksinäisyyttä ja saat samalla itsekin paljon

Tukenasi – Turun Kaupunkilähetys ry:n toiminnassa voit tukea nuoria aikuisia itsenäisessä asumisessa, opinnoissa tai työnhaussa sekä yli 60-vuotiaita erilaisissa elämän vaikeissa muutostilanteissa. Vapaaehtoistyö lievittää yksinäisyyttä monin tavoin. Tukea saava tulee nähdyksi eikä enää paini käytännön asioidensa kanssa yksin. Vapaaehtoisen kanssa voidaan myös tutustua uusiin yhteisöihin ja harrastuksiin.  Toisaalta moni vapaaehtoinen kokee, että auttamistyö vähentää yksinäisyyttä tuomalla elämään merkitystä ja kuulumisen tunnetta. Uusia vapaaehtoisia koulutetaan seuraavan kerran maaliskuussa.

Lisätietoja: anne-mari.alanko@tukenasi.fi / puh. 040 139 8928

Tykkää turkulaisesta! -kampanjaa koordinoi Tukenasi.fi - Turun Kaupunkilähetys ry yhdessä Turun kaupungin, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä Louhos Digital Oy:n kanssa. Valtakunnallisena yhteistyökumppanina on Lähdeliike.