Kirjastossa tapahtuu – kevät 2021 -esite kokoaa taas Turun kaupunginkirjaston tapahtumat pääosin yksiin kansiin. Tapahtumaesite löytyy verkosta tai sen voi noutaa lähimmästä kirjastosta.

Koronarajoitusten jatkumisen takia tapahtumat ovat 10.2. saakka peruttu tai siirretty verkkoon. Tarkat tiedot kustakin tapahtumasta löydät Turunseudun tapahtumakalenterista

Ohjelmaa luentosarjoista lukupiireihin

Pääkirjastossa on keväällä luvassa tuttujen luentosarjojen lisäksi mm. tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmana Tutkittua vai hutkittua -luentosarja. Musiikkiosastolla taas on huhtikuulle saakka esillä Douglas Blairin (W.A.S.P) suunnittelemia kitaroita ja niihin liittyvää materiaalia sekä kuunneltavia ja osallistavia elementtejä. Lisäksi musiikkiosastolle on huhtikuussa tulossa Räppäävä Suomi -tapahtumasarja.

Kirjallisuus ja taiteet -osastolla käynnistyy Turku kansien välissä – kirjallinen kotikaupunki -keskustelusarja, jossa turkulaiset kirjailijat keskustelevat kaupungin olemuksesta ja vaikutuksesta niin kirjailijaan kuin kirjoittamiseen. Lukuviikon jatkoille pääkirjastoon saapuu huhtikuussa kirjailijavieraaksi Finlandia voittaja 2020 Anni Kytömäki.

Kirjaston 13 lukupiiristä löytyy tänä keväänä jopa kaksi uutta lukupiiriä: Tyttökirjoja aikuisille -lukupiiri sekä Facebookissa toimiva Ilmastolukupiiri verkossa. Molemmat lukupiirit alkavat helmikuun puolella.

Stoori aloittaa IG Livet

Nuorten osasto Stoori aloittaa tänä keväänä Stroorin IG Livet -tapahtumasarjan, joka toteutuu virtuaalsessti Instagramissa. Vieraaksi tulevat mm. Ina Mikkola sekä Tämän kylän homopoika Eino Nurmisto.  Maaliskuusta alkaen käynnistyvät myös suositut Stoorin luovan kirjoittamisen pajat.

Tervetuloa kirjaston tapahtumiin virtuaalisesti tai paikan päälle heti kun koronarajoitukset sen sallivat!

 

Asiasanat: