Nuorten Mihi-liikunnan kevätkausi käynnistyi maanantaina 11.1. Turussa. Mihi-liikuntavuoroille ovat tervetulleita kaikki Turun seudulla asuvat 13–19-vuotiaat. Mihi-liikunta on kaikille maksutonta.

Lisätietoja:

 

Mihi-vuoroilla noudatetaan voimassa olevia korona-ohjeistuksia. Turun sisäliikuntapaikoilla yli 15-vuotiailta edellytetään ja alle 15-vuotialle suositellaan maskin käyttöä muulloin, paitsi ei liikuntasuorituksen aikana. Harjoittelu liikuntavuoroilla toteutetaan turvavälein ja ilman lähikontaktia.

– Korona-ajasta huolimatta valtaosalle tunneista mahtuvat kaikki halukkaat mukaan, ja tunneilla voidaan pitää turvaetäisyydet, sanoo liikuntapalveluvastaava Jorma Fisk Turun kaupungin liikuntapalveluista.

Mihissä voi käydä kokeilemassa vaikka kaikkia lajeja ja löytää sillä tavalla itselle mieluisat lajit. 

Mihin lajivalikoima on valtava

Mihi-liikunta on rentoa ja lajivalikoima on monipuolinen. Mukaan pääsee milloin tahansa ja aikaisempaa kokemusta lajista ei tarvita. Tarjolla on niin joukkue- kuin yksilölajejakin. Lajivalikoimasta löytyy baseball, biljardi, brasilialainen jujutsu, capoeira, dancemix, easyhockey, futsal, jalkapallo, kehonhuolto, kuntonyrkkeily, keilailu, kiinteytysjumppa, koripallo, kuntojumppa, kuntosali, lacrosse, laserpeli, lavis-jumppa, lentopallo, liikuntanuokkari, luistelu, pace, palloilu, parkour, rugby, skeittailu, sulkapallo, sähly, taekwondo ja uinti.

Kaikkia lajeja ei ole jokaisessa kunnassa, mutta kaikki alueen nuoret voivat osallistua kaikkien mukana olevien kuntien tunneille. Vaihtoehtoja on 80 liikuntavuoroa viikoittain. Mihi-toimintaa tarjoavat Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku. Muiden kuntien kevätkauden aloitus kannattaa tarkistaa kunnan tai mihi.fi:n sivuilta.

Rekisteröidy ensin mihi.fi-sivuilla

Tunneille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, mutta ennen ensimmäiselle Mihi-tunnille menoa kannattaa rekisteröityä mihi.fi-sivuilla.
– Kätevimmin mukaan pääsee, kun käy rekisteröitymässä Mihin verkkosivuilla ja saa Mihi-passin ja jäsennumeron puhelimeensa, Fisk kertoo.

Mukaan tunnille kannattaa varata joustavat vaatteet ja pelivuoroille sisäjalkineet. Muut tarvittavat välineet saa paikan päältä. Tarjolla on myös luistelua, joihin välineet saa maksutta Kupittaan luistinvuokraamosta näyttämällä kännykästä Mihi-passia. 

Toiminta yhteistyössä urheiluseurojen kanssa

Mihi-vuorot toteutetaan yhteistyössä urheiluseurojen kanssa. Mukana ovat Budokwai Taekwondo, Eagles Rugby, FBC Turku, Grupo Capossu, Keilailuliitto, Lacrosse Club Titans Turku ry, Maarian Mahti, Megazone Parkour Akatemia, Sportbalance, TPS juniorijääkiekko, Ts Pool, Turun Jujutsuseura, Turun Kisaveikot, Turun Nappulaliiga, Turun naisvoimistelijat, YMCA, Turku Black Sox Baseball, Uittamon uimahallin kuntosali, West Coast Phoenix, Åbo Simklubb.