Pakkanen paukkui myös tasan 10 vuotta sitten, kun Turun kulttuuripääkaupunkivuosi 2011 avattiin Aurajoella kansanjuhlassa ilotulitusten räiskeessä.

Englantilaisen Walk the Plank -ryhmän, paikallisten taiteilijoiden ja vapaaehtoisten kaupunkilaisten toteuttama avajaisesitys veti jokirantaan 80 000 katsojaa.

Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 ohjelma koostui lähes 170 hankkeesta, jotka tuottivat vuoden aikana tuhansia yksittäisiä tapahtumia. Tapahtumat olivat paitsi suuria yleisötapahtumia, esityksiä ja näyttelyitä, myös seminaareja, kävelyreittejä ja työpajoja. Lisäksi ohjelma sisälsi useita kehityshankkeita sekä koululaisille ja muille ryhmille suunnattuja kokonaisuuksia.

Kulttuuripääkaupunkivuosi oli täynnä iloa, onnistumisia ja tekemisen meininkiä. Tuhannet tapahtumat toivat kaupunkiin uuden alun tunnelmaa ja nostivat kulttuurin keskusteluihin. Taiteilijat, tieteilijät ja tavalliset ihmiset pääsivät kaikki luomaan. Kohtaamisista syntyi uutta energiaa, joka kipinöi Turussa yhä.

Käynnistyneen 10-vuotisjuhlavuoden aikana haluamme juhlistaa kulttuuria, yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä kulttuuripääkaupunkivuoden hengessä. Kulttuuri tekee edelleen hyvää!

Lisää aiheesta:

Turku 2011 kulttuuripääkaupunkivuoden avajaiset. Kuva Samuli Saarinen