Moni loppuvuodesta Aurajoen rannalla käyskennellyt turkulainen sai hieraista epäuskoisena silmiään, kun vierasvenesatamaan lipui perin eksoottisen näköinen, lasiseinäinen igluvene. Kyseessä on AuroraHut, joka on turkulaisen Archipelago Live Oy:n uusi majoituskohde. Igluvene on vierasvenesatamassa huhtikuun loppuun.

Merellinen Turku

Merellinen Turku on yksi Keskustan kehittämisen kärkihankkeen ensisijaisista toimenpidealueista. Aurajoki rantoineen on Turun sykkivä sydän ja uudistuvan kaupungin myötä elävä keskusta laajenee kohti jokisuuta.

www.turku.fi/merellinen-turku

AuroraHut tarjoaa eksotiikan ohella uuden näkökulman kaupunkiin. ”Nauti kauniista jokinäkymistä, katsele tähtitaivasta panoraamaikkunoiden läpi. Verhot takaavat täydellisen yksityisyyden pimeällä. Olet kaupungin keskustassa, ravintolat, baarit ja nähtävyydet kävelymatkan päässä”, Archipelago Live maalailee mielikuvia yöpymiskokemuksesta igluveneessä.

Kokeilun aikana yrittäjä ja kaupunki selvittävät, voisiko tämänkaltainen palvelu jatkossakin edesauttaa joen monipuolisempaa käyttöä. Turku haluaa laajentaa Aurajoen potentiaalia ja intresseissä onkin nostaa joen rantojen palvelutasoa sekä löytää uusia synergiahyötyjä alueen eri toimijoiden kesken. Uudet ideat ovat tervetulleita erityisesti talvikaudella, kun hulina joella on hiljentynyt.

- Aurajoki on useimmille vain etäältä ihailtava uomassaan virtaava vesiaihe. Kaupunki haluaa parantaa ihmisten pääsyä veden ääreen ja lisätä veden kokemuksellisuutta sekä Aurajoen käyttöä talvikaudellakin, sanoo Merellisen Turun hankepäällikkö Mervi Lehto.

- Turku ja jokiranta ovat eksoottinen ja ainutlaatuinen ympäristö. Majoittuminen iglussa on kokemus, jota et unohda  – oli hellettä tai pakkasta, kehaisevat omistajakaksikko Taneli Vallasto ja Jussi Lumento.

Lisätiedot: www.archipelagolive.fi

Kuva: Jouni Kuru / Brave Teddy